NUTRITIE

Afirmaţii ŞOCANTE ale savanţilor: Brânza este ‘COCAINA’ produselor lactate

Foto: Pinterest.com

Afirmaţii şocante ale oamenilor de ştiinţă. Un studiu a scos la iveală o concluzie incredibilă. Brânza este ‘cocaina’ produselor lactate.

 

Savanţii americani de la Universitatea Michigan afirmă că brânza este asemănătoare drogurilor, din cauza unei substanţe chimice denumită „caseină”, care generează dependenţă şi activează aceleaşi regiuni cerebrale.

 

Totodată, cercetătorii americani au descoperit că pizza este unul dintre preparatele alimentare care generează cea mai puternică dependenţă, în mare parte datorită stratului de brânză.

Potrivit profesorului Neal Barnard, membru în Physicians Committee for Responsible Medicine, caseina „se dezintegrează în timpul digestiei şi eliberează o gamă întreagă de opiacee, denumite casomorfine”. Anumiţi savanţi consideră că efectul pe care brânza îl are asupra creierului este atât de puternic încât alimentul a fost denumit „cocaina produselor lactate”.

Mai multe studii au dezvăluit că acele casomorfine se ataşează de receptorii opioizi, care sunt asociaţi cu controlul durerii, senzaţia de recompensare şi dependenţa.

Laptele conţine o cantitate foarte mică de caseină, dar obţinerea unei jumătăţi de kilogram de brânză necesită aproximativ cinci litri de lapte, anunţă monitorulbt.ro. Aşadar, oamenii care mănâncă brânză înghit cantităţi relativ mari de caseină.

Comentarii: