REVIEW

Cum SĂ RECUNOȘTI tipurile de brânză de calitate

Foto: Pinterest.com

 

Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa se intampla sa cumpere altceva decat ceea ce doresc, pacalindu-se si chiar punandu-si sanatatea in pericol.

Daca vrei o branza de oaie, trebuie sa te asiguri ca…este branza de oaie.

Iata cateva sfaturi pentru a putea recunoaste tipurile de branza:

Leguma uitată a românilor! Francezii caută această delicatesă prin fermele noastre și o EXPORTĂ pe bani grei

Studiu DEVASTATOR Ţigaretele electronice, PERICOL imens pentru sănătate

Cum poți păcăli organismul că este ODIHNIT după o noapte pierdută

Branza de oaie e intotdeauna alba ca o coala de hartie. Daca are si o urma de culoare galbuie, inseamna ca este in amestec cu lapte de vaca. In acest caz, pretul ar trebui sa fie mai mic.

Foto: Pinterest.com

Branza de capra nu e la fel de alba precum cea de oaie, avand un continut mai redus de grasime (4 g grasimi la 100 g).

Cum îți dai seama dacă produsele lactate din magazin conțin ULEI DE PALMIER

Știi CE reprezinta aceste CIFRE pentru organismul tău?

Branza de capra e usor de recunoscut dupa mirosul specific. Iti vei da seama de el, daca framanti putina branza intre degete.

Foto: Pinterest.com

Alimentele care pot controla ACIDITATEA GASTRICĂ. CE și CUM să mănânci

Alimentele esenţiale pentru dieta perfectă: De ce trebuie să le mănânci fermentate

Branza de vaca este cea mai raspandita si cea mai consumata branza de la noi. Aceasta trebuie sa aiba o culoare galbuie.

Dacă mănânci ȚELINĂ timp de o săptămână, iată ce SCHIMBĂRI au loc în organism

TOP Alimente sănătoase pentru oameni OCUPAȚI

Foto: Pinterest.com

Branza de bivolita este considerata o delicatesa in materie. Laptele de bivolita este mult mai gras decat cel de vaca, de aici si textura sa mai cremoasa, mai densa si gustul mai bogat.

Mituri despre răceală și gripă. Cât este adevăr și cât este fals?

Ce să NU depozitezi NICIODATĂ sub pat. Vezi de ce!

Textura cremoasa este si cea care o face usor de recunoscut printre celelalte tipuri de telemea.

Foto: Pinterest.com

Practic, laptele de bivolita are de doua ori mai multe grasimi decat cel de vaca, atat grasimi monostaurate, cat si polisaturate. Avantajul este ca iti creste senzatia de satietate pentru mai mult timp, iar dezavantajul este ca e greu digerabil.

 „Doriţi pungă?” Ce îţi ascunde vânzătorul când îţi pune această întrebare

CAUZELE mirosului neplăcut al corpului. Când trebuie să mergi la doctor

De ce vinul mai SCUMP are un gust mai bun

De aceea, lapte de bivolita este putin recomandat copiilor sau persoanelor in varsta.

***

ATENȚIE! Nutritionistii ne sfatuiesc sa consumam cat mai putina branza procesata.

De aceea, alegeti varianta cumpararii de la tarani, din piete. Tineti cont de sfaturile de mai sus, gusta si cumpara produse de calitate!

DE CE trebuie să consumi CACAO, dacă ai PESTE 40 de ani

Ce trebuie să faci pentru a avea un păr frumos: Secretele pe care nu trebuie să le ocoleşti

Si nu uitati ca branza se pastreaza cel mai bine in saramura, la rece. Spalati-o cand o scoateti din saramura pentru a indeparta surplusul de sare.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: