NUTRITIE

Leguma uitată a românilor! Francezii caută această delicatesă prin fermele noastre și o EXPORTĂ pe bani grei

Foto: Pinterest.com

O legumă aparent banală, uitată de români, a stârnit interesul francezilor și americanilor. Mai mult, preparată într-un mod tradițional, se pare că în SUA și în Franța, leguma are un preț mare și este considerată o delicatesă. Este vorba despre usturoiul de toamnă, cultură abandonată de legumicultorii români după ce piața a fost invadată de usturoiul adus din China.

Americanii sunt interesați de usturoiul românesc! Dar nu cultura clasică pe care o cunoaștem cu toții ci acel soi care dezvoltă bulbili la capătul plantei.

Cristian Lungu, cunoscut fermier din comuna Dascălu, județul Ilfov, a primit de curând vizita unor agricultori de seamă din Franța care și-au exprimat interesul pentru a exporta usturoi din țara noastră, atât în Franța cât și în America.

Foto: Pinterest.com

Costă 25 de dolari în America, iar în Franța este mult mai scump

”Fermierul pe care l-am primit în vizită are un fiu stabilit în America. Fiul lui l-a rugat să se intereseze neapărat de o legumă care crește în Ungaria sau în România. Și de aceea a venit mai mult în vizita din România. Ce era acest produs?

Le consideri naturale și sănătoase? Iată alimentele MODIFICATE GENETIC pe care le consumăm cel mai des

Fructele care ne scapă de boli grave: Cum poate fi evitat cancerul

Cum au o siluetă de invidiat? Vedete care mănâncă ACELAȘI lucru în fiecare zi!

Usturoiul de toamnă românesc, cel care face inflorescențe în al căror capăt apar niște bulbili, adică sămânța care va da căpățâna care după doi ani poate să producă și ea la rândul ei, inflorescență. Deci se recoltează inflorescența într-un anumit stadiu și în momentul în care se taie aceasta începe să toace semimărunt, se stopește cu zeamă de lime, se adaugă puțin ulei de floarea-soarelui, sare și se depozitează în borcane.

Foto: Pinterest.com

Acest preparat costă 25 de dolari în America, iar în Franța este mult mai scump pentru că nu se găsește și este o delicatesă, deoarece francezii îl folosesc la aperitivele pe bază de brânzeturi. Iar în America se pare că este folosit ca și condiment natural pentru salate. La ei devine un aliment atât de prețios și scump iar noi îl vedem chiar ca o legumă cumva banală”, a explicat Cristian Lungu, conform agrointel.ro.

De ce trebuie să te trezeşti dimineaţa devreme: Motivele pentru care îţi vei schimba viaţa

Apa minerală ar putea fi una dintre cauzele obezității/ STUDIU

Mănâci sănătos, dar îți este foame în permanență? Ferește-te de acest INGREDIENT!

Potrivit fermierului ilfovean, discuțiile s-au axat pe ideea de a produce preparatul finit în România și a fi exportat ca atare în Franța și America.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: