REVIEW

Cele mai SIMPLE fraze folosite pentru a te MANIPULA

Foto: Pinterest.com

Există o linie fină care separă persuasiunea de manipulare, iar adesea ne este greu să distingem între cele două. Ambele pot avea intenții bune în spate, deși manipularea este mai degrabă asociată cu intenții negative și cu dorința de a juca oamenii pe degete. Nu toți oamenii care manipulează își dau seama că fac acest lucru și nu toți sunt „malefici”. De fapt, această tendință de a-i influența sau convinge pe alții începe să se formeze încă din copilărie și face parte din setul nostru de abilități de comunicare, fără de care probabil ca viața ar fi mult mai grea.

Din păcate, de multe ori avem de-a face cu persoane manipulative, care știu exact ce să zică pentru a ne apăsa pe o coardă sensibilă. Poate fi vorba despre străini, despre colegi de muncă, despre prieteni, despre familie și chiar și despre partenerul de viață. Orice persoană poate să încerce să ne manipuleze, chiar dacă nu vrea să ne facă rău. De aceea este bine să înțelegi mai bine psihologia persuasiunii și să recunoști câteva fraze folosite adesea în manipulare, pe care cu siguranță le-ai auzit de multe ori!

„Nu mai reacționa exagerat!”

Adesea, atunci când intrăm într-o discuție în contradictoriu, cel care vrea să ne manipuleze va încerca să se „spele pe mâini” și să te acuze pe tine că ești exagerată în ceea ce simți sau zici. Femeile aud foarte des această frază și ajung să nu își mai exprime clar și răspicat părerile, crezând că sunt exagerate.

Foto: Pinterest.com

Bineînțeles, nu este exclus nici să vezi puțin mai neagră situația decât este, dar o persoană care nu vrea să te manipuleze va încerca să îți prezinte mai multe fațete ale problemei pentru a te calma. Dacă doar te acuză că exagerezi, atunci este foarte probabil vorba despre cineva care vrea să te influențeze!

Boala cronică a bărbatului tânăr. CÂND şi DE CE trebuie să mergi urgent la medic!

O școală din Londra ar putea permite băieților să poarte fustă la uniformă. Care este motivul

Cum poţi cuceri un bărbat: Patru sfaturi nebune pentru a îți îndeplini visul

„Nu mai dramatiza!”

De cele mai multe ori, această frază este însoțită de o atitudine disprețuitoare, care te va face să te simți ca un om slab. Atunci când ai de-a face cu o persoană manipulatoare, ea va încerca să îți atace stima de sine și să te aducă astfel pe „calea cea bună”.

Deși femeile au, într-adevăr, tendința de a fi mai prăpăstioase, asta nu înseamnă că altcineva are dreptul să te judece pentru perspectiva pe care o ai asupra unei situații. Un om care ține la tine și la părerile tale te va asculta și va discuta despre ceea ce te supără, chiar dacă nu are aceeași viziune ca tine.

Foto: Instagram.com

„Nu mai fi atât de sensibil/sensibilă!”

Psihologia persuasiunii ne învață că această frază este folosită în momentul în care cealaltă persoană spune ceva nepotrivit sau dureros, apoi încearcă să se absolve de vreo vină, acuzându-te pe tine că nu poți să accepți puțină critică și că ești prea sensibilă.

Efectele negative ale parfumului în exces: Vei avea mari probleme cu pielea

Ce e mai RENTABIL? Să fii proprietar sau chiriaș?

Este una dintre cele mai folosite fraze de manipulare, tocmai pentru că funcționează atât de bine și denotă nu numai dorința de a influența, ci și o lipsă totală de empatie.

„Te porți ca un/o nebun/ă.”

Toți ne pierdem cu firea și uneori reacționăm mult mai aprins decât am vrea, însă acesta nu este nicidecum un motiv să fii numită „nebună” de cineva. Chiar dacă ridici tonul, lovești o pernă sau plângi în hohote, persoana cu care discuți ar trebui să te lase să te calmezi, nu să te provoace.

Îți place trandafirul pe care l-ai primit? Folosește un CARTOF pentru a-l putea planta direct în ghiveci

Mănânci mult usturoi? Vezi cu ce PROBLEME de sănătate te poți confrunta!

Diferenţa dintre fasolea verde şi cea galbenă. Care este mai sănătoasă

De obicei, dacă ni se zice acest lucru, ne simțim imediat foarte prost și nu ne mai susținem punctul de vedere cu aceeași tărie, adică începem să devenim vulnerabili. Dacă nu îți poți controla emoțiile într-un anumit moment, ia o pauză și încearcă să te calmezi înainte de a continua discuția, pentru că ești mult mai ușor de manipulat atunci când nu gândești lucid.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: