Cu totii am suferit sau vom suferi de simptomele deranjante ale secretiei acide la un moment dat. Aciditatea apare atunci cand secretia de acid gastric este in exces in glandele gastrice ale stomacului, cauzata de obicei de erori in alimentatie.
Oricare ar fi motivul insa, aciditatea poate fi o experienta neplacuta si, de cele mai multe ori, nu avem alta optiune decat sa apelam la medicamente.
Digestia este tulburata din cauza lipsei de exercitii fizice si a alimentatiei nesanatoase. Pentru fiecare dintre noi este necesara o cantitate mica de acid clorhidric pentru a transforma alimentele ingerate (proteine, carbohidrati, aminoacizi, glucoza, minerale si vitamine) in energie. Insa, atunci cand cantitatea de acid clorhidric este in exces, apar fenomene distructive in organism.
Iată mai jos câteva dintre alimentele recomandate de medici pentru a elimina sau diminua simptomele cauzate de aciditatea gastrică.
Alimente care pot controla aciditatea gastrica
Ovazul. Fulgii de ovaz sunt cei mai indicati pentru micul dejun, dar si ca gustare in orice moment al zilei, in special impotriva aciditatii gastrice.
ALFĂ ce spune CAFEAUA preferată despre partenerul tău
Avocaderia, restaurantul newyorkez cu meniul dedicat fructului avocado
Automat pentru rugăciuni, instalat pe aeroportul din Stuttgart. Bagi fisa și… te rogi!
Ghimbirul. Consumat cu moderatie, ghimbirul este unul dintre cele mai bune alimente contra aciditatii gastrice. A fost utilizat de-a lungul timpului ca antiinflamator si in tratamentul afectiunilor gastrointestinale. Radacina de ghimbir poate fi consumata ca atare sau adaugata in mancare ori bauturi.
Aloe vera. Este un remediu faimos si se pare ca trateaza si hiperaciditatea gastrica. Poate fi achizitionata si ca planta, dar si in diverse forme extrase din frunze sau lichid, vandute separat.
Cum arată ACUM copiii-vedetă de ieri
PIZZA DIETETICĂ cu blat de spanac și topping de ouă de prepeliță
EVITĂ să mănânci aceste alimente PE STOMACUL GOL! Vezi și DE CE!
Salata. Mancati o salata in fiecare zi. Este un aliment important impotriva secretiei crescute de acid, desi trebuie evitate rosiile si ceapa, precum si dressing-urile ce contin branza si grasimi multe.
Bananele. Sunt o gustare excelenta, fiind grozave pentru persoanele care au hipersecretie gastrica. Insa, la aproximativ 1% dintre aceste persoane, simptomele sunt amplificate de consumul lor.
4 Condimente MAI PUȚIN CUNOSCUTE pentru preparate mai gustoase!
Cum îți poți spori vigilența, viteza de luare a deciziilor și capacitatea de memorare?/ STUDIU
Carnea de pui, curcan, peste si fructele de mare. Pot fi consumate fierte, pe gratar sau la cuptor, insa niciodata prajite. De asemenea, pielita trebuie indepartata, fiind bogata in grasimi.
Patrunjelul. De mii de ani, a fost utilizat ca planta medicinala pentru controlul stomacului si digestiei. Poate fi consumat proaspat ca atare, in salate, sau adaugat la mancare.
Couscous-ul si orezul sunt alimente sanatoase si potrivite pentru aciditate. Optati, insa, pentru orezul brun in locul celui alb.
NU mai consumaţi aceste legume crude! Sunt TOXICE
3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA
Alimentul din DIETA JAPONEZĂ care te ajută să slăbești chiar și 2 kilograme pe zi
Radacinoasele si legumele verzi. Conopida, broccoli, sparanghelul, fasolea verde si alte legume verzi sunt optiuni excelente impotriva secretiei crescute de acid gastric. Sunt indicate persoanelor care urmeaza o astfel de dieta.
Sfaturi pentru reducerea simptomelor. Ce alimente trebuie EVITATE
-
-
- Asigurati-va ca luati ultima masa cu 2-3 ore inainte de culcare. Totodata, mancati putin si des. Intervalele lungi dintre mese sunt o alta cauza a aciditatii gastrice.
- Fierbeti cateva frunze de menta in apa si beti un pahar dupa fiecare masa.
- Fumatul excesiv si alcoolul vor creste secretia acida, deci renuntati la aceste obiceiuri.
- Evitati muraturile, condimentele picante si otetul. Este important sa evitati bauturile acide si cofeina. In schimb, optati pentru ceai. Indicat este sa beti un pahar cu lapte in fiecare zi.
-
- O simpla combinatie de apa cu lamaie si zahar poate fi bauta cu o ora inainte de pranz pentru a reduce simptomele.