NUTRITIE

PIZZA DIETETICĂ cu blat de spanac și topping de ouă de prepeliță

Verdețurile de sezon sunt unul dintre avantajele venirii primăverii de care, dealtfel, trebuie să profităm din plin.

Spanacul este cunoscut ca o plantă a primăverii cu puternice efecte terapeutice. Oamenii s-au folosit de beneficiile acestei plante chiar și în desene animate (Popeye Marinarul) pentru a-i stimula pe cei mici să consume spanac.

Consumul de spanac este indicat celor cu colesterol mare (hipercolesterolemie), precum și în prevenirea și tratarea anemiei, având o cantitate moderată de fier; de asemenea, este util în prevenirea bolilor cardiovasculare, previne infrrctul și atacurile vasculare cerebrale, prezintă proprietăți anticancerigene, astfel că se poate afirma despre spanac că previne cancerul de colon, cancerul digestiv, dar și alte tipuri de cancere, prin acțiunea sa antioxidantă care protejează materialul genetic celular. Nu în ultimul rând, spanacul este deosebit de util în detoxifiere, fiind bogat în substanțe antioxidante.

Drept urmare, vă prezentăm astăzi o rețetă simplă care poate fi folosită atât pentru mic dejun, cât și pentru prânz sau cină, alegerea vă aparține.

De ce VERIGHETA se poartă pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi?

Machiajul pentru PLEOAPE CĂZUTE. Are efectele unui adevărat lifting

Ingrediente: 

300 g spanac opărit/ congelat spanacul să fie proaspăt)

100 g brânză proaspătă de capră/ sau mozzarella, pentru varianta dietetică

30 g iaurt gras/ normal (aprox o lingură mare)

10-12 ouă de prepeliță, în funcție de preferință

NU mai consumaţi aceste legume crude! Sunt TOXICE

3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 160 grade.

Amestecați spanacul (decongelat și bine scurs, în cazul în care apelați la varianta congelată sau opărit, răcit și bine scurt, dacă apelați la varianta proaspătă)) cu brânza proaspată de capră și o lingură de iaurt.

În funcție de gustul pe care îl doriți, puteți adăuga o cantitate mai mare de brânză de capră, caz în care preparatul va ieși atât mai gras, dar mai ales , mult mai sărat, precum și un iaurt mai gras.

Dacă optați pentru varianta dietetică, adăugați mozzarella, evetual light, iaurt grecesc light și sare după gust.

Ungeți cu unt sau ulei un vas de yena și întindeți compoziția rezultată într-un strat de 3-4 degete pe fundul vasului. Spargeți ouăle de prepeliță și așezați-le din loc în loc, la distanță, astfel încât să nu se întrepătrundă.

Dați la cuptor aprox 20 de min sau mai puțin, în funcție de intensitatea cuptorului.

VEZI ȘI: 

DE SEZON/ Cele mai bune REȚETE cu LEURDĂ

Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

Veți obține o pizza delicioasă cu blatul de spanac și topping de ouă! Serviți preparatul cald, eventual alături de o salată de roșii cu mult pătrunjel!

Poftă bună!

Comentarii: