NUTRITIE SANATATE

Alimentul care reduce masiv riscul de deces din cauza bolilor cardiovasculare

Foto: Pinterest.com

Mulți oameni se tem să mănânce ouă în fiecare zi. Însă oamenii de știință au dovedit că consumul acestui aliment este extrem de util și 1-2 ouă pot fi incluse în dieta zilnică fără nicio problemă. În acest caz, acest lucru nu va pune în pericol sănătatea inimii.

Prevenirea bolilor de inimă

Potrivit unui studiu comun al oamenilor de știință chinezi și britanici, consumul unui ou pe zi poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale ischemice și atacuri de cord în viitor. Ouăle sunt bogate în proteine și alți nutrienți, acizi grași esențiali și vitamine.

Studiul a analizat date de la peste 400.000 de persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 80 de ani. Rezultatele sunt publicate în revista eLife.

CITEȘTE ȘI: Grăsimile sănătoase, importante pentru creier și inimă. În ce alimente se găsesc

Risc mai mic de deces pentru persoanele care mănâncă un ou pe zi

S-a constatat că persoanele care mănâncă un ou în fiecare zi au un risc cu 28% mai mic de deces, din cauza unui accident vascular cerebral hemoragic, care apare atunci când există sângerare în creier.

De asemenea, au avut 18% mai puține șanse de a muri, din cauza bolilor cardiovasculare și 12%, mai puține șanse de a dezvolta boală cardiacă ischemică.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care combat inflamațiile din organism: Sunt asociate cu un risc scăzut de boli de inimă și cancer

Oamenii de știință amintesc că este mai bine să nu mănânci ouă cu pâine albă și cârnați, ci cu pâine integrală și legume.

Comentarii: