SANATATE

ATENȚIE! Bacterii fecale găsite în gheaţa băuturilor lanţurilor de cafenele Costa, Starbucks şi Caffe Nero

Foto: bbc.com

În gheaţa băuturile provenite de la trei dintre cele mai mari lanţuri de cafenele din Marea Britanie, Costa Coffee, Starbucks şi Caffe Nero, au fost depistate diferite niveluri de bacterii fecal, potrivit unei investigaţii conduse de BBC.

Expertul în sănătate Tony Lewis a declarat că nivelurile găsite sunt „îngrijorătoare”: „Nu ar trebui să fie prezente deloc, având în vedere numerele găsite”, a spus acesta.

Curăţenia meselor, a tavilor şi a scaunelor din cadrul lanţurilor de cafenele a fost testată la nivelul celor 30 de sucursale ale respectivelor lanţuri. În şapte din 10 probe luate din gheaţa de la Costa Coffess s-au găsit bacterii prezente în materiile fecale.

Atât la Starbucks şi la Caffe Nero, trei din zece probe de gheaţă testate conţin bacterii cunoscute sub numele de coliformi fecali.

Tony Lewis, de la organizaţia Chartered Institute of Environmental Health, a declarat că aceste tipuri de bacterii erau „agenţi patogeni oportunişti – sursa bolilor umane”.

Reprezentanţii lanţului Costa Coffee au declarat că şi-au revizuit ghidajul privind regulile de manipulare a gheţii şi că se află în cursul introducerii unui noi echipament pentru depozitarea gheţii.

Dieta cu BORȘ. Detox și slăbire, în același timp

Alimentele care-ţi potolesc pofta de dulce atunci când vrei să renunți la zahăr

Cât de NOCIVĂ este CEARA folosită la conservarea fructelor din comerţ

Reprezentanţii Starbucks au declarat că au demarat o anchetă proprie pe seama acestor descoperiri. Un purtător de cuvânt al Starbucks a declarat că al lanţul de companii ia extrem de în serios chestiunea igienei.

Similar, un purtător de cuânt al Caffe Nero a declarat că „o investigaţie temeinică” este în curs de desfăşurare, şi că lanţul de cafenele va lua lua „măsuri adecvate”.

Comentarii: