SANATATE

PERICOLUL din mașina ta! Autoturismul conține de 9 ori mai multe bacterii decât o toaletă publică / STUDIU

Foto: Pinterest.com

În această perioadă cu toții petrecem mai mult timp în mașină, mai ales dacă mergem în vacanță. Atenție, însă, automobilul este un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor.

Peste 70% dintre şoferi recunosc faptul că mănâncă în mod constant în timp ce conduc. Iar de aici până la o toxiinfecţie alimentară poate fi doar un pas. Un studiu efectuat în Marea Britanie a scos în evidenţă faptul că microorganismele patogene se pot înmulţi în anumite condiţii. Iar resturile de mâncare în combinaţie cu vremea umedă şi caldă de afară reprezintă mediul ideal. Astfel se pot înmulţi îngrijorător bacterii precum „bacillus cereus” sau anumite tulpini de stafilococi, scrie allautoexperts.com.

Medicii recomandă să mâncăm cât mai rar la volan, iar în cazul în care se întâmplă, să aruncăm resturile imediat la un coş de gunoi.

Atenţie şi la băuturile consumate la volan! Un scaun ud creşte umiditatea în maşină şi favorizează astfel dezvoltarea bacteriilor şi a mucegaiurilor.

Foto: Pinterest.com

Conform unor studii ale cercetătorilor britanici, într-o maşină pot fi de 9 ori mai multe bacterii decât într-o toaletă publică. Iar printre cele mai murdare locuri sunt schimbătorul de viteze, volanul şi mânerul portierei, pentru că acestea intră cel mai des în contact cu mâinile noastre.

De ce cumpărăm ATÂT DE MULTĂ mâncare? Explicațiile specialiștilor

Exercițiul-minune! Durează doar 3 MINUTE pe zi, dar îți lucreză TOȚI mușchii corpului

Statisticile arată de asemenea că cele mai murdare maşini sunt cele ale căror proprietari au animale de companie sau copii.

Ce putem face?

Răspunsul este simplu! Să curăţăm maşina. Nu doar la spălătorie, o dată pe săptămâna, ci şi cât putem de des cu şerveţele antibacteriene. Realitatea arată însă altfel: un sfert dintre şoferi curăţă interiorul maşinii o singură dată pe an. Iar cel mai neglijat este portbagajul, unde sunt aruncate o mulţime de lucruri, printre care şi cumpărăturile.

Ce GREȘEALĂ faci atunci când te speli pe dinţi

Motivul pentru care MENTA este NERECOMANDATĂ bărbaților

Băuturi pe care NU ar trebui să pui niciodată gura

Maşina mai poate fi periculoasă şi din cauza mucegaiurilor care se pot dezvolta în sistemul de ventilaţie. Acestea pot da dureri de cap, de stomac sau pot favoriza apariţia crizelor de astm. De aceea, este recomandată schimbarea filtrului de aer atunci când în maşină începe să miroase urat.

Comentarii: