NUTRITIE SANATATE

ATENȚIE! De ce să NU bei apă rece de la frigider atunci când îți e sete

Foto: Pinterest.com

Temperaturile caniculare te fac sa bei apa foarte rece? Multe persoane beau apa din frigider, iar altele isi pun si gheata pe langa, pentru a fi cat mai rece si pentru a se racori. Insa, chiar daca pe moment ne simtim bine, acest obicei nu este tocmai sanatos.

Corpul are nevoie de hidratare, mai ales in perioadele calduroase ale anului, cand cea mai mare parte de lichide sunt eliminate de corp prin transpiratie. Consumul de apa ajuta organismul sa elimine toxinele, sa previna constipatie si imbunatateste digestia.

CITEŞTE ŞI: Bei apă RECE sau CALDĂ? Ce efecte are fiecare asupra organismului

Apa rece, riscuri pentru sanatate

Potrivit unui studiu, persoanele cu afectiuni care le afecteaza esofagul sau conductele alimentare, cum ar fi achalasia, ar trebui sa evite sa bea apa rece, deoarece aceasta agraveaza simptomele, scrie acasa.ro.

Un alt studiu efectuat in 2001, care a implicat 669 de femei, sugereaza ca bautul de apa rece poate provoca dureri de cap, mai ales in cazul celor care sufera frecvent de migrene.

Apa rece are si beneficii

Potrivit unor studii consumul de apa potabila rece, in timpul exercitiilor fizice poate imbunatati performanta si rezistenta persoanei. De exemplu, un studiu din 2012 care a implicat 45 de barbati, a constatat ca bautul de apa rece in timpul exercitiului a redus semnificativ cresterea temperaturii corpului de baza. Un alt studiu, efectuat in 2013 a investigat efectele apei potabile la diferite temperaturi pe sase persoane care au fost deshidratate, in urma unor exercitii usoare, intr-o camera fierbinte si umeda. Cercetatorii au descoperit ca schimbarea temperaturii apei a afectat raspunsul transpiratiei participantilor si consumul lor de apa.

CITEŞTE ŞI: Cum apare deficitul de vitamina D și cât de importantă e pentru a avea un sistem imunitar puternic

Potrivit studiului, temperatura optima a apei este de 16 grade Celsius, ceea ce reprezinta temperatura apei de robinet.

Comentarii: