SANATATE

Atenție la aceste cinci semne – Colesterolul prea mare se vede la picioare

vox.com

Colesterolul este o substanță grasă care este produsă de ficat și care trece în sânge. Dacă valorile sale sunt prea mari, în timp poate duce la îngustarea arterelor din picioare, limitând astfel circulația sângelui.

Acest proces, cunoscut sub numele de boală arterială periferică (PAD), se poate prezenta cu simptome care sunt adesea trecute cu vederea.

„Din acest motiv, toată lumea ar trebui să fie conștientă de schimbările minore care pot indica probleme cu circulația sângelui la nivelul picioarelor”, spune cardiologul Dr. Oleg Varfoomeev.

CITEȘTE ȘI: Atenție la acest simptom! Mulți cred că e doar un semn de îmbătrânire, dar indică probleme serioase cu colesterolul

Modificări la nivelul picioarelor care indică un nivel ridicat de colesterol

Durerile de picioare

Durerile de picioare în timpul exercițiilor fizice sau șchiopătatul intermitent sunt cele mai frecvente simptome ale PAD. Această durere este cel mai adesea resimțită la nivelul gambelor și apare atunci când mușchii nu primesc suficient sânge în timpul exercițiilor fizice.

Creșterea slabă a unghiilor și a părului

Modificările vizibile la nivelul picioarelor sunt un alt semn potențial al colesterolului ridicat. Pe lângă încetinirea creșterii părului și a unghiilor, pielea poate părea lucioasă și decolorată. Aceste simptome indică faptul că colesterolul a atins niveluri periculos de ridicate

Vindecarea lentă a rănilor

Ulcerele și rănile necesită un flux sanguin adecvat pentru o vindecare corectă. Cu un nivel ridicat de colesterol, rănile de pe picior sau din partea inferioară a piciorului pot dura extrem de mult timp pentru a se vindeca.

Picioare reci

Menținerea temperaturii corpului depinde de o circulație puternică. Acumularea de placă în vase poate reduce circulația sângelui și poate face ca temperatura membrelor afectate să scadă.

CITEȘTE ȘI: Vine sezonul rece, nu ignora acest antibiotic natural – Ține răcelile departe, previne îmbătrânirea creierului, scade colesterolul

Pulsul slab la picioare

Arterele înfundate și fluxul sanguin redus înseamnă că pulsul la nivelul picioarelor este probabil să fie mai slab decât în puncte mai înalte, cum ar fi încheietura mâinii.

Comentarii: