NUTRITIE SANATATE

Vine sezonul rece, nu ignora acest antibiotic natural – Ține răcelile departe, previne îmbătrânirea creierului, scade colesterolul

Foto: Pinterest.com

Toate mâncărurile au un gust mai bun când adăugăm usturoi, care are proprietăţi minunate şi îl putem folosi din plin pentru a avea grijă de sănătatea noastră. Usturoiul este bogat în ingrediente utile şi este capabil să ofere un gust şi mai bun preparatelor noastre, dar şi o multime de nutrienţi organismului.

Alicină

Unul dintre cei mai benefici compuşi din usturoi se numeşte alicină, care se formează doar atunci când este zdrobit sau tăiat. Alicina este un compus puternic care acţionează precum un antibiotic, ajutând la vindecarea infecţiilor.

CITEȘTE ȘI: Ţine un căţel de usturoi sub pernă toată noaptea! Te vei trezi mult mai odihnit şi energic

Alţi compuşi benefici ai usturoiului sunt manganul, vitamina B6, vitamina C, seleniul şi fibrele.

Consumul regulat de usturoi întăreşte imunitatea, ceea ce face organismul mai rezistent. Orice răceală poate fi evitată sau atenuată datorită consumului de usturoi. Nu întâmplător, majoritatea reţetelor naturale pentru o imunitate puternică conţin usturoi.

CITEȘTE ȘI: Sos de usturoi din trei ingrediente: Delicios și ieftin

De asemenea, scade colesterolul rău, protejează celulele creierului de deteriorare şi îmbătrânire, reducând riscurile de Alzheimer şi demenţă.

Comentarii: