REVIEW

Pleci în concediu de sărbători? Ține cont de aceste 7 reguli pentru anvelope – Îți pot salva viața

memorycentercharlotte.org

Știați că anvelopele sunt cel mai important element de siguranță al mașinii dumneavoastră? Anvelopele noastre reprezintă legătura dintre caroseria mașinii și suprafața drumului. Frânele se bazează pe anvelope să oprească. Dar ce se întâmplă dacă anvelopele dvs. sunt uzate și nu pot rămâne în siguranță pe asfalt? Acest lucru ar putea însemna un dezastru.

Dacă locuiți într-o climă mai umedă și mai rece, unde drumurile pot fi acoperite de zăpadă și gheață în anumite luni ale anului, sănătatea și întreținerea anvelopelor dvs. este foarte importantă. Ce știți mai exact despre anvelopele dvs.? Știți câți kilometri au parcurs acestea? Cum să le întrețineți? Este presiunea din anvelope suficientă? La ce să te uiți atunci când trebuie să fie înlocuite? Trebuie să fie înlocuite?

Dacă sunteți nedumerit la aceste întrebări, poate că este timpul să vă luați câteva minute și să învățați câteva lucruri despre anvelope. Acesta este probabil ultimul lucru despre care citești, dar nu numai că vei putea afla dacă este sigur să conduci, dar vei putea lua decizii în cunoștință de cauză data viitoare când va trebui să îți înlocuiești anvelopele.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! De ce încărcarea telefonului în mașină îi face RĂU

Iată câteva lucruri pe care să le luați în considerare data viitoare când porniți la drum:

1. ANVELOPELE „ALL-SEASON” NU SUNT DE FAPT ANVELOPE DE IARNĂ

Anvelopele „All-season” nu sunt cu adevărat anvelope all-season dacă locuiți într-o zonă cu condiții meteo de iarnă severe. Anvelopele de iarnă sunt special concepute pentru a îmbunătăți frânarea și manevrabilitatea pe zăpadă și gheață. Dacă locuiți în zone cu mai multă zăpadă, cel mai bine este să instalați anvelope de iarnă din noiembrie până în martie.

2. NU MONITORIZAȚI ANVELOPELE PENTRU PRESIUNE NORMALĂ

Verificați în manualul mașinii sau pe internet presiunea normală a anvelopelor. Nu o veți găsi pe peretele lateral al anvelopei – presiunea indicată pe peretele lateral al anvelopei este presiunea maximă admisă pentru anvelopa respectivă. Presiunea de aer corectă ar trebui să fie, de asemenea, indicată pe eticheta anvelopei atașată pe marginea ușii vehiculului, pe ușa torpedoului sau pe ușa rezervorului de combustibil.

3. PRESIUNE CORECTĂ A ANVELOPEI = MAI MULȚI BANI ÎN BUZUNAR

Anvelopele subinflate nu numai că se uzează mai repede, dar fac ca vehiculul dumneavoastră să consume mai mult combustibil. Întrețineți corect anvelopele și veți păstra mai mulți bani în buzunar. Veți obține un consum mai bun de combustibil pe kilometru și anvelopele dumneavoastră vor dura mai mult.

4. VREMEA RECE ÎȚI SCADE PRESIUNEA ANVELOPEI

Fiecare grad în minus poate fi un motiv pentru o anvelopă și mai moale. Odată ce temperatura începe să scadă, verificați presiunea. Asigurați-vă că verificați regulat presiunea din anvelope, în special iarna și toamna.

5. ÎȚI POȚI VERIFICA PROTECȚIA ANVELOPEI CU O MONEDĂ

Când ai verificat ultima dată suprafața de rulare a anvelopei? Dacă anvelopele tale sunt uzate, nu numai că vehiculul tău va avea o aderență mai dificilă la drum, dar poate fi chiar periculos. Acest lucru nu este bun pentru călătorii. Adâncimea benzii de rulare a anvelopelor dumneavoastră trebuie să se încadreze în limitele legale. Pentru a vă asigura, luați o monedă și puneți-o în dispozitivul de protecție. Dacă nu reușiți să acoperiți ușor partea inferioară, atunci este timpul să înlocuiți anvelopa.

CITEȘTE ȘI: Măsurile care îți pot salva viața: Cum te asiguri că nu rămâi fără frâne la mașină

6. DACĂ ACHIZIȚIONAȚI DOAR DOUĂ ANVELOPE NOI, MONTAȚI-LE ÎNTOTDEAUNA PE ROȚILE CU TRACȚIUNE

În general, se recomandă ca toate anvelopele să fie înlocuite în același timp, dar dacă cumpărați doar două, perechea nouă trebuie montată întotdeauna în funcție de faptul că aveți tracțiune față sau spate. Acest lucru va ajuta mașina să se descurce mult mai bine pe carosabil umed.

7. ANVELOPELE SECOND HAND SUNT O IDEE REA

La prima vedere, ele pot părea o economie de bani, dar nu veți ști exact de unde provin aceste anvelope. De ce a scăpat proprietarul inițial de ele? Cine știe. Este posibil ca acestea să fie chiar periculoase. Nu riscați! Aceste anvelope tentante vă pot costa o avere.

Comentarii: