NUTRITIE SANATATE

Atenție la aceste trei alimente consumate la micul dejun! Duc la creșterea tensiunii arteriale

Trei alimente populare pentru micul dejun pot fi dăunătoare inimii, indică rezultatele unor noi studii.

Hipertensiunea arterială este una dintre cauzele bolilor de inimă, accident vascular cerebral şi atac de cord. În general, carnea este considerată un produs sănătos, dar totul depinde de tipul ei.

De exemplu, carnea roşie (vită, porc etc.) conţine multe proteine, vitamine, minerale, dar produsele din carne precum slănină, şuncă şi cârnaţi pot fi dăunătoare organismului. Acestea cresc riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, astfel încât trebui evitate pe cât posibil.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci pentru a avea parte de un mic dejun sănătos

Slănina, șunca, cârnații

Potrivit unui studiu publicat în American Journal of Clinical Nutrition, carnea roşie poate creşte tensiunea arterială cu circa 17%.

Cercetarea a inclus 44.616 de persoane din Franţa. S-a constatat că cei care au mâncat cinci sau mai multe porţii de carne roşie pe săptămână au avut cele mai mari valori ale hipertensiunii arteriale.

Mai mult, un articol publicat în Critical Reviews in Food Science and Nutrition afirmă că doar 50 de grame de carne consumate în fiecare zi sunt suficiente pentru a creşte riscul de a dezvolta hipertensiune arterială.

CITEȘTE ȘI: Trei idei pentru un mic dejun sănătos şi săţios: Ce conţine gustarea care combate tristeţea

Motivul pentru care slănina, şunca şi cârnaţii cresc probabilitatea de a dezvolta hipertensiune arterială este că aceste mezeluri conţin multă sare.

Comentarii: