SANATATE

Atenție la astenia de toamnă! Psihologii avertizează că poate fi cauza unor boli grave

Foto: Pinterest.com

Diana Lobanova, psiholog la Clinica SM, a avertizat că astenia de toamnă poate apărea la multe persoane, odată cu debutul sezonului rece din an şi poate fi un simptom al depresiei.

Astenia de toamnă poate apărea din cauza modificărilor de temperatură

Schimbarea drastică de temperatură, care vine odată cu toamna, are un impact major asupra stării noastre de sănătate, avertizează expertul. Acesta a subliniat că, în mod normal, unele persoane se adaptează cu ușurință la noile schimbări, la noile culori și la fluctuaţiile meteo, dar, în unele cazuri care pot fi mai grave, astenia se poate transforma în depresie.

CITEȘTE ȘI: Cum să învingi oboseala specifică asteniei de toamnă cu ajutorul a trei nutrienți

Psihologul a subliniat că boala se caracterizează printr-o stare de spirit proastă care se menţine în mod constant, o scădere a interesului sau a plăcerii faţă de activitățile care anterior produceau emoții pozitive, precum și o oboseală cronică.

Consultarea unui psiholog

Lobanova le recomandă acestor persoane să consulte un psiholog în cazul unor astfel de simptome. Psihologul va diagnostica prezența unei tulburări și, cu ajutorul metodelor de psihoterapie pe termen scurt, îi va ajuta să facă față acestei boli, în câteva luni, fără a se înregistra grave consecințe.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care te ajută să combați astenia de toamnă: Îmbunătățesc funcțiile cognitive ale creierului și anulează efectele stresului

Fobii, nevroza și anxietatea

Expertul a mai spus că depresia și astenia se agravează de regulă toamna. După cum a mai adăugat, alte tulburări sunt exacerbate în perioada primăverii, cum ar fi, de exemplu, fobiile, nevroza și anxietatea. Acest fapt se datorează vremii, la fel ca pe timp de toamnă, micsorării zilei şi scăderii perioadei cu lumina soarelui, plus scăderii temperaturilor, care pot provoca aşa-numita astenie de toamnă, notează Rador, citând gazeta.ru.

Comentarii: