REVIEW

ATENŢIE la magazinele second-hand: Ce să NU cumperi niciodată

whereismimiyu.wordpress.com

Hainele vintage se poarta dintotdeauna și dacă ai norocul să găsești o piesă vestimentară superbă – și fără defecte – la un magazin second-hand te poți considera norocoasă. Chiar și așa, unele lucruri nu ar trebui cumpărate la mâna a doua. Află care sunt acestea:

Bluzele de cașmir

Cașmirul este destul de scump, iar la magazinele second-hand pot fi găsite bluze de cașmir la prețuri de nimic. Și totuși dacă te aventurezi într-o vânătoare de haine vintage, poate bluzele de cașmir ar trebui evitate. Pe lângă faptul că este un material foarte sensibil, se poate rupe ușor și trebuie să-l verifici cu mare atenție.

Gândește-te că nu degeaba a fost donat de către cea care l-a purtat înainte!

CITEȘTE ȘI: 10 trucuri pentru ţinută: Hainele tale pot părea mult mai scumpe decât sunt în realitate

Sandale și balerini

Cele două tipuri de încălțăminte se poartă vara, când temperaturile sunt mari și toată lumea transpiră. În primul rând ar fi o alegere sănătoasă să nu porți sandale sau balerini care au aparținut altor persoane (și nu se poartă cu șosete!).

În al doilea rând, sandalele și balerinii rezistă, de obicei, mai multă vreme și nu ar avea rostul să le cumperi deja uzate, când în magazine nu sunt chiar atât de scumpe încât să le poți cumpăra noi.

Cămăși de mătase

Ca și cașmirul, mătasea naturală este destul de scumpă, dar în magazinele second-hand poți găsi articole vestimentare din mătase la prețuri reduse. Dacă reușești să găsești vreo piesă de mătase care să nu fie decolorată sau să nu fie pătată ar trebui s-o cumperi numaidecât.

Cu toate acestea, ai grijă că firul de mătase are tendința să păstreze mirosurile… deci dacă nu miroase prea bine în magazinul second-hand, nici după câteva spălări nu va miros mai bine.

Tricouri uni

Știi acele tricouri „de bază”, în culori neutre, pe care le poți găsi aproape în orice magazin de haine mai mare sau mai mic? Ei bine, cu siguranță le găsești și în magazinele second-hand, însă nu are niciun rost să le cumperi de acolo. De ce să le iei cu posibile pete de transpirație, cu găuri sau decolorate, când poți da 5 lei în plus ca să le cumperi noi-nouțe?

CITEȘTE ȘI: Capcanele din magazinele de haine: 9 lucruri pe care vânzătoarele nu ți le vor spune

Costume deux-pieces

Costumele office, de obicei deux-pieces, se demodează destul de ușor. Astăzi ai bureți pe umeri, mâine ai decolteu rotund și așa mai departe. Dacă ai nevoie de un costum pentru interviuri sau pentru prezentările speciale la serviciu, ar trebui să faci un efort ca să arăți cât mai bine – numai așa poți impresiona oamenii din jurul tău.

Comentarii: