LIFESTYLE

Ce au în comun fotbalul și arta? Pe Ilie Dumitrescu, fost jucător al Generației de Aur

Nu de puține ori cei mai pasionați de fotbal dintre dumneavoastră ați auzit, în zeflemea sau, poate admirativ, comentarii la adresa lui Ilie Dumitrescu atunci când fostul jucător de geniu al echipei naționalei își dă cu părerea. Când discursul lui Ilie este poate prea fluent sau doct în fața ultrașilor obișnuiți cu vocea tribunei cel mai des se folosește expresia ”a început Mister să picteze”.

Cu siguranță, microbiștii au făcut imediat legătura cu golurile înscrise de Ilie Dumitrescu pentru tricolori, la turneul final Campionatul Mondial de Fotbal din SUA 1994. Adevărate bijuterii, ce-i drept, adevărate opere de artă pe dreptunghiul verde. Însă am o veste pentru dumneavoastră: nu despre fotbalul ca o artă glumesc chibiții.

Citește și: ATENȚIE la ce publici pe Facebook! Cuvintele care dezvăluie dacă suferi de depresie

 

Ilie Dumitrescu, pictura și Mexicul

Finalul carierei internaționale l-a găsit pe marele fotbalist în campionatul îndepărtatului Mexic. Era căsătorit cu Letiția, fost manechin profesionist de clasă. Fosta soție a încercat să-și aline dorul de casă refugiindu-se în diverse activității. Una dintre el a fost să ia lecții despre pictură. Curios, Ilie Dumitrescu și-a însoțit consoarta, însă mărturisește că nu a rezitat decât puțin.

În schimb, sportivul recunoaște că a acumulat precum un burete toate informațiile pe care i le-a oferit lumea. În fiecare călătorie, în fiecare transfer era și o parte de explorare și acumulare. ”Am învățat de la toți, am învățat să apreciez lucrurile de calitate, frumosul. Oamenii se strâmbă, vezi-Doamne ai uitat de unde ai plecat… Nu, nu am uitat, nu sunt un snob, dar dacă acum îmi permit să gust din mâcăruri fine și să port costume de calitate, nu e normal să o fac?”, spune Ilie.

Cu pictura, Ilie povestește că a terminat-o relativ repede. Dar după 8 ani mai târziu, arta a revenit, ca un destin, în viața lui. Voia să investească în Centrul Vechi, eșuase și s-a trezit brusc că are poftă de o…vafă!

 

Proprietar de galerie de artă

”Nu mai mâncasem o vafă de 20 de ani. Mă îndreptam către tonetă când mi-a atras a atenție o domnișoară foarte frumoasă. M-a întrebat dacă vreau să investesc și așa am ajuns proprietarul galeriei Hanul cu Tei”, povestește fotbalistul într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor. A investit în afacere 3 milioane și jumătate de euro!

Elegant ca un star hollywoodian, stilat, cult, rafinat, Ilie Dumitrescu de acum pare departe de puștiul de nici 18 ani care a plecat din Ghencea fără șosete ca să ia trenul spre FC Olt. ”Nici nu aveam bani, m-am împrumutat la o vecină și i-am promis că îi voi da înapoi. Atunci mi-am spus că trebuie să reușesc.”, reia firul poveștii jucătorul care a făcut istorie și cu Steaua București.

Citește și: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

Ilie, un tată ideal și un iubit generos

Și cum așchia face ce face și sare tot aproape de trunchi, vorba ceea, fiul lui Ilie și al Letiției, Toto, adică Ilie Dumitrescu junior, a luat-o și el pe căi artistice. Este actor și a apărut deja în câteva pelicule, cea mai importantă apariție fiind în filmul ”Un pas în urma serafimilor”. La fel ca tatăl lui, le atrage ca un magnet pe reprezentantele sexului frumos.

Din cele două căsnicii, Ilie Dumitrescu are 4 copii, doi băieți cu prima soție și încă un băiat și o fată cu cea de-a doua nevastă. A rămas în relații de amiciție cu ambele. Mărturisește că are un mare păcat: îi plac foarte mult femeile. Despre fosta glorie a echipei naționale de fotbal, mereu un bărbat cu bani, doamnele și domnișoarele care i-au fost în grații au mărturisit că e galant și foarte generos. Roxana Diță, o fostă miss cu care Ilie a avut o idilă de câteva luni, ar fi povestit că Mister i-ar fi dăruit bijuterii de 10 mii de euro.

 

Comentarii: