NUTRITIE

ATENȚIE: Leguma care îngrașă mai mult decât o ciocolată

ATENȚIE: Leguma care îngrașă mai mult decât o ciocolată. Există legume care pot să aducă mai multe kilograme în plus decât ne-am aștepta. Și vorbim acum despre fasolea boabe.

ATENȚIE: Leguma care îngrașă mai mult decât o ciocolată

Deși este considerată a fi o sursă importantă de proteine și fibre, fasolea boabe ascunde un secret neașteptat: conținutul său caloric. Cu 303 de calorii la 100 de grame, această legumă reprezintă 15.15% din totalul de 2.000 de calorii recomandat zilnic. Așadar, atunci când este consumată în cantități mari, fasolea boabe poate să îngrașe mai mult decât o ciocolată, informează click.ro.

CITEȘTE ȘI: Interzis pofticioșilor! Cum se gătește ciorba de fasole în pâine

Când vorbim despre ciorbele tradiționale românești, fasolea boabe devine o alegere cu impact caloric semnificativ. Prin adăugarea altor ingrediente precum legume și carne, numărul caloriilor se dublează considerabil. Așadar, ciorba de fasole poate deveni o capcană calorică, mai ales dacă este consumată frecvent sau în cantități mari.

În contrast cu fasolea boabe, fasolea bătută oferă o opțiune mai puțin calorică, fiind astfel mai prietenoasă cu silueta. Potrivit datelor de la klorii.ro, valoarea calorică a fasolei bătute este mai mică decât cea a unei prăjituri, care conține în jur de 243.6 calorii la 100 de grame.

Consumul moderat și conștient al fasolei boabe este esențial pentru cei care își doresc să mențină o greutate sănătoasă. Deși bogată în vitamine din grupul B, C, E și K, precum și în minerale esențiale precum molibdenul, fasolea boabe trebuie să fie integrată în dietă cu măsură.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Ce să pui în oala în care gătești fasolea pentru ca aceasta să fiarbă de două ori mai repede

Alegerea variantelor mai puțin calorice, precum fasolea bătută, poate fi o opțiune inteligentă pentru cei ce doresc să savureze această legumă fără a adăuga kilograme nedorite. În final, cunoașterea și echilibrul în alimentație rămân cheia unei vieți sănătoase și echilibrate.

Comentarii: