SANATATE

ATENȚIE! Aceste medicamente cunoscute îți pot afecta auzul. Alternative naturale

Foto: Pinterest.com

Un studiu efectuat in Statele Unite a descoperit o legatura între utilizarea pe termen lung a analgezicelor comercializate pe scara larga si pierderea auzului. Cercetatorii au calculat ca doar putin peste unul din douazeci, adica 5.5% dintre cazurile de pierdere a auzului ar putea fi rezultatul folosirii analgezicelor, conform studiului efectuat de acestia.

Alte studii anterioare au aratat, de asemenea, faptul ca aspirina, paracetamolul si alte antiinflamatoare nesteroidiene (prescurtate AINS), cum ar fi ibuprofenul, sunt corelate cu pierderea auzului. Se crede ca aceste medicamente afecteaza urechea interna prin reducerea aportului de sange si deteriorarea celulelor ciliate.

CITEȘTE ȘI: Sforăitul, pericol pentru sănătate. Patru măsuri esențiale înainte de a ajunge la medic

Scapă de odorizantele cancerigene. Metode naturale de parfumare a camerei

Totusi, în studiul la care facem referire aspirina nu a fost asociata cu pierderea auzului din cauza ca oamenii au tendinta de a utiliza doze mai mici de aspirina.

Legatura dintre paracetamol si pierderea auzului a fost gasita numai atunci cand femeile au luat analgezicul timp de sase ani sau mai mult. Si femeile care au folosit antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) de doua ori pe saptamana, timp de un an sau mai mult au avut un risc mai mare de pierdere a auzului decat cele care nu le utilizeaza în mod frecvent. De semnalat ca riscul a crescut direct proportional cu numarul anilor în care acestea au luat AINS.

Este important sa se administreze analgezice numai atunci cand este imperios necesar sau la recomandarea medicului, dar nu mai mult decat doza recomandata.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au dat răspunsul: De ce e bine să lași copiii să se joace în zăpadă

Alertă declanşată de medici: Cauzele apariţiei răguşelii

Iata cateva alternative naturale care pot inlocui cu succes aspirina:

– Gheara dracului
– Ghimbir
– Turmeric
– Cirese
– Kratom
– Salcia alba

Comentarii: