FRUMUSETE SANATATE

ATENŢIE! Medicii avertizează asupra PERICOLELOR noii tendinţe de folosire a Coca Cola ca autobronzant

Foto: Pinterest.com

Pe măsură ce canicula îşi face simţită prezenţa, apare şi obsesia tinerelor pentru a obţine un bronz perfect, sărutat de soare. Cu toate acestea, trebuie să fim atenţi la noile tendinţe care, aşa cum avertizează specialiştii, sunt periculoase pentru organism, scrie Independent.

În căutarea unei străluciri profunde de vară, o tendinţă periculoasă care a apărut în Marea Britanie anul trecut începe să-ţi facă simţită prezenţa din nou. Astfel, tot mai mulţi oameni aleg să folosească Coca-Cola pe post de accelerator de bronzare.

Mai exact, iubitorii de soare renunţă la factorul de protenţie al unei creme de plajă în favoarea unei sticle de Coca-Cola, având convingerea că nuanţa de caramel îi va da pielii o strălucire aparte.

Acest trend a început să ia amploare, în ciuda faptului că nu există cercetări ştiinţifice care să susţină afirmaţiile.

Foto: Pinterest.com

Mai mult, un număr de experţi în îngrijirea pielii au criticat această abordare, susţinând că, din moment ce băutura este plină de acid, Coca-Cola poate exfolia celulele moarte ale pielii şi, astfel, aceasta va deveni mai sensibilă la arsurile solare.

Dieta cu BORȘ. Detox și slăbire, în același timp

Alimentele care-ţi potolesc pofta de dulce atunci când vrei să renunți la zahăr

Cât de NOCIVĂ este CEARA folosită la conservarea fructelor din comerţ

„În timp ce unii cred că Coca-Cola poate accelera bronzarea, băutura carbogazoasă poate fi periculoasă şi nu recomand utilizarea lichidului pe post de autobronzant”, a declarat expertul în dermatologie, Joshua Zeichner, notează Mediafax.

Foto: Pinterest.com

„Aplicarea lichidului pe piele poate duce la o întunecare temporară sau la colorarea pielii, dar, din cauza faptului că acesta are acid, poate exfolia celulele moarte, sporind capacitatea luminii UV de a pătrunde în piele, existând riscul unei arsuri solare”.

ATENȚIE! Ce conține, de fapt, pâinea pe care o cumpărăm

Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor

Având în vedere popularitatea sporită a acestei metode, chiar şi reprezentanţii Coca Cola din Marea Britanie au făcut un apel pentru a nu se folosi băutura în alte scopuri: „Cât de mult ne place Coca Cola, cu siguranţă nu am recomanda utilizarea ei ca protecţie solară”.

Comentarii: