SANATATE

ATENȚIE: Primul simptom al unui accident vascular cerebral care apare dimineața

itishowyouthink.files.wordpress.com

Oprirea bruscă a fluxului sanguin către creier, care anunță un accident vascular cerebral, se poate manifesta prin simptome diferite, în funcție de partea organului afectată. Un simptom specific care apare dimineața este primul semn al acestei boli.

Simptomul care apare dimineața și trădează un accident vascular cerebral

Uneori, alimentarea cu sânge a ochilor este întreruptă, provocând un accident vascular cerebral la nivelul ochilor. Deși această afecțiune poate fi tratată, dacă este diagnosticată la timp, poate anunța un accident vascular cerebral mai grav.

CITEȘTE ȘI: Obiceiul care crește riscul de a face AVC: Pe cât de banal, pe atât de periculos

Un număr tot mai mare de dovezi sugerează că deteriorarea timpurie a vaselor mici de sânge care duc la ochi poate prezice iminența unei boli cardiovasculare.

Uneori, aceste blocaje cauzează schimbări bruște ale vederii, cum ar fi vederea încețoșată.

Picăturile oculare pot anunța un accident vascular cerebral mai grav. Atunci când apare un accident vascular cerebral ocular, acesta se produce aproape întotdeauna la un singur ochi.

Din fericire, vederea revine în 80% din cazuri cu blocaje mai ușoare ale arterelor mici. Cu toate acestea, această afecțiune rămâne periculoasă, deoarece lipsa fluxului sanguin către țesuturile situate în fața nervului optic poate avea consecințe grave asupra vederii dacă tratamentul întârzie.

Nervul optic transmite semnale către creier și transportă milioane de fibre nervoase și vase de sânge. Atunci când alimentarea cu nutrienți și oxigen a acestuia este complet întreruptă, țesutul nervos este afectat, ceea ce poate duce la pierderea vederii.

CITEȘTE ȘI: Ora la care servești masa de seara contează: Are legătură cu riscul de a face AVC

„Persoanele care suferă un accident vascular cerebral la ochi au de obicei puține avertismente. Cei mai mulți dintre ei observă o pierdere a vederii la un ochi atunci când se trezesc dimineața fără durere. Unii oameni observă o zonă întunecată sau o umbră în viziunea lor care afectează jumătatea superioară sau inferioară a câmpului vizual. Alte simptome includ pierderea contrastului vizual și sensibilitatea la lumină”, spune neurologul Alexandra Alekhina.

Comentarii: