SANATATE

ATENȚIE: Simptomele ciudate observate la cei infectați cu OMICRON

g4media.ro

Două simptome ciudate apar la pacienții COVID-19 infectați cu varianta Omicron de coronavirus. Aceasta este deja varianta dominantă în Marea Britanie, Italia și Franța, unde numărul de cazuri zilnice înregistrează valori record de o săptămână.

Se știe că unele dintre simptomele infectării cu varianta Omicron de coronavirus sunt diferite de cele ale altor variante. Dintre acestea, două însă sunt diferite. Un prim simptom ciudat, care pare să afecteze doar persoanele infectate cu noua variantă de coronavirus și poate ajuta la indicarea virusului dacă unele persoane sunt asimptomatice chiar dacă au COVID-19, apare atunci când acestea mănâncă.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: În care parte a corpului se înmulțește mai mult OMICRON/ STUDIU

Pierderea poftei de mâncare

Mai exact este vorba de pierderea poftei de mâncare, care poate fi poate fi un simptom al Omicron. Oamenii de știință care fac parte din Studiu ZOE Covid Symptom au constatat asta, după ce au analizat datele simptomelor de la cazurile pozitive înregistrate în baza de date pe care o analizează și le-au comparat apoi cu informațiile de la începutul lunii octombrie, când varianta Delta era dominantă în Regatul Unit. Trebuie spus că, potrivit aceleiași surse, în 24 decembrie, în Marea Britanie s-au înregistrat 170.137 de cazuri noi de COVID, confirmate cu teste RT-PCR sau Teste antigen.

Ceață pe creier

Totodată, persoanele infectate cu Omicron au mai raportat un simptom: un soi de „ceață pe creier” care le afectează pentru varii perioade de timp, notează The Mirror. Una din 45 de persoane este pozitivă pentru Covid în Anglia, mai arată sursa citată.

Care sunt celelalte simptome ale Omicron

Există o serie de simptome posibile la care oamenii ar trebui să fie atenți, în afară de lipsa de apetit și ceața pe creier sus menționate. Studiul menționat a constatat că cele mai comune simptome de COVID dat de infectarea cu Omicron nu erau foarte diferite de varianta Delta. În mare parte aceste simptome sunt ușoare, asemănătoare cu cele de răceală sau gripă. Dintre ele, cele mai comune sunt:

  • Curge nasul,
  • Durere de cap,
  • Oboseală (ușoară sau severă),
  • Strănut,
  • Durere de gât.

Jumătate dintre participanții la studiu au spus că au avut simptomele care au devenit strâns asociate cu coronavirusul, inclusiv febră, tuse sau pierderea gustului sau a mirosului. Alte simptome comune ale Omicron includ dureri corporale și transpirații nocturne.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii avertizează: Care sunt șansele de a te infecta cu Omicron dacă ai avut deja varianta Delta a coronavirusului

Ce poți face pentru a te proteja pe tine și pe alții de Omicron

Pentru a te proteja pe tine și pe ceilalți din jurul tău de infectarea cu varianta mult mai contagioasă Omicron, experții britanici recomandă:

1) Recunoaște TOATE simptomele Omicron, fă teste și izolează-te atunci când le ai,

2) Dacă locuiți într-o zonă care se confruntă cu rate mari de infecție, luați în considerare să rămâneți acasă și să reduceți contactul social,

3) Vaccinați-vă complet (3 doze de vaccin pentru majoritatea oamenilor),

4) Purtați o mască în locuri aglomerate,

5) Îmbunătățește-ți sănătatea imunitară cu mici modificări ale dietei.

Comentarii: