SANATATE

ATENȚIE: Ucigașii silențioși ai bărbaților – Bolile de care ar putea suferi

Foto: Pinterest.com

Bolile care sunt ucigași silențioși pentru bărbați. Iată patru ”ucigași” letali:

1. Bolile de inimă

Sunt principala cauză de deces pentru bărbații din Statele Unite. Bolile cardiace includ insuficiența cardiacă, angina pectorală, boala coronariană și aritmiile. Potrivit American Heart Association, unul din patru bărbați mor în fiecare an de boli de inimă.

CITEȘTE ȘI: Pastila care îi ferește pe bărbați de infarct și le prelungește viața

2. Cancerul de prostată

E cel mai frecvent cancer la bărbați, după cancerul de piele. ”Din păcate, cancerul de prostată de obicei nu produce simptome până când nu se metastazează sau se răspândește în tot corpul”, spune medicul Spencer Kozinn, oncolog urolog din Piemont.

3. Hipertensiune

”Hipertensiunea este multifactorială, ceea ce înseamnă că tensiunea arterială poate crește ușor în timp din cauza multor factori diferiți: stresul cronic, dieta slabă și influențele familiale și genetice prezente din momentul în care ai fost conceput, dar care se exprimă mult mai târziu în viață”, spune doctorul Vikash Modi, medic de familie din Piemont.

CITEȘTE ȘI: Care sunt vitaminele de care bărbații au nevoie pentru a avea o sănătate de fier

4. Diabet

E a șaptea cauză principală de deces în SUA. Diabetul poate crește riscul de boli de inimă și poate provoca probleme cu ochii, pielea și sistemul nervos. Este ușor ca simptomele diabetului să rămână nedetectate, dar urinarea frecventă, oboseala, pierderea în greutate și vederea încețoșată sunt toate simptome ale afecțiunii, potrivit piemont.org.

Comentarii: