LIFESTYLE

Atletismul a dat startul competițiilor în aer liber!

După mai bine de patru luni timp în care competițiile oficiale de atletism au fost în pauza generată de pandemia de coronavirus, a venit vremea ca sportivii să concureze din nou.

Cupa României Open Juniori este prima întrecere pentru atleți, aceștia fiind obligați să respecte reguli fără precedent în sportul de la noi.

” A fost mult mai costisitoare organizarea acestei competiții, pregătirea a durat mai multe zile, a trebuit să luăm toate măsurile de siguranță necesare. Vrem să vedem cum reacționează sportivii, antrenorii, însoțitorii. Eu zic că am pus totul la punct și avem reguli stricte. Este de nota 11 tot ce se întâmplă aici”, a spus președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea.

„Este un pionierat. Totul începe de la programul competițional care a trebuit extins, am împărțit probele în mai multe serii, la sprint am ținut un culoar liber între sportivi și vor fi doar câte patru concurenți”, a fost de părere și secretarul federației, Augustin Iancu.

” Eu am crezut că nu vor fi mai mult de 250 participanți, dar avem 430, deci peste cei pe care-i avem în general la o astfel de competiție. La lungime a trebuit să facem calificări, la sprint la fel…”, a mai completat Florin Florea.

CITEȘTE ȘI: Cât de indicate sunt, de fapt, exercițiile CU GREUTAȚI /STUDIU

Cel mai bun rezultat european – la prima competiție

Aruncătoarea Adela Stanciu a reușit, după aproape patru luni de pauză, să realizeze un personal best la chiar prima competiție la care a participat. Atleta a aruncat ciocanul la  distanța de 67,82  metri, fiind cel mai bun rezultat al carierei până în prezent, dar și al sezonului european la categoria U23.

” Abia așteptam să concurez, mi-era dor să fiu într-un cadru de acest gen. Îmi lipsea starea de competiție. Recent am schimbat antrenorul și aveam emoții dacă îmi iese sau nu ce aveam de făcut. Mi-au prins bine antrenamente pe pe care le-am făcut în perioada stării de urgență, zilnic am lucrat, chiar dacă nu puteam arunca ciocanul, că nu aveam unde”, a mărturisit Adela Stanciu, liderul clasamentului european la Under 23, la aruncarea ciocanului.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii: