LIFESTYLE

Au lăsat înotul pentru adrenalina de la triatlon!

Delia, Alice, Vlad și Erick sunt puștii de la naționala de triatlon a României care vor să facă performanță în unul dintre cele mai grele sporturi. Cei patru sunt plini de medalii și visează ca în 2024 să fie la Olimpiada de la Paris. Până atunci, se antrenează câte 30 de ore pe săptămână, iar pe 2 octombrie vor concura la Mamaia, la cel mai tare concurs din Sud-Estul Europei.

De la înotul de performanță, la echipa națională de triatlon e doar un pas. O spun chiar cei patru sportivi din lotul național de triatlon al României, Delia Dudău, Alice Perjoiu, Vlad Remzingv și Erick Rogoz.

Tinerii s-au apucat de unul dintre cele mai grele sporturi pentru că aveau nevoie de adrenalină. „Eu eram foarte mică, făceam înot, aveam patru, cinci ani și am continuat cu înotul până la 8 ani. După, mi-am sat seama că îmi doresc mai mult și am ajuns la triatlon”, povestește Delia.

Cei doi băieți din lot, Vlad și Erick, au făcut înot de performanță, după care s-au reprofilat. „Un coleg m-a invitat la o cursă de triatlon și mi-a plăcut mult”, spune Vlad.

„Pe la13 ani, m-a văzut antrenorul meu alergând înainte de antrenament și mi a zis că alerg bine. M-a întrebat dacă nu vreau să încerc ceva nou să văd dacă îmi place. Îmi place mult mai mult decât înotul pentru că este un sport complex”, spune și Erick.

Pentru Alice Perjoiu trecerea de la atletism la triatlon a fost puțin mai dificilă pentru că ea nu știa să înoate. „Pentru mine a fost puțin mai greu partea cu înotul pentru că în general este bine să te apuci de la o vârstă mai fragedă, însă am început să fac progrese din ce în ce mai mari”, mărturisește Alice.

CITEȘTE ȘI: INVENȚIA uimitoare a unei românce: un material care poate obţine electricitate din corpul uman

„H3RO 2021″ va avea loc pe 2 octombrie la Mamaia

Pe 2 octombrie, la Mamaia, va avea loc cea mai importantă competiție de triatlon din sud-estul Europei, la care vor lua startul peste 500 de sportivi.

Competiția „H3RO 2021″ este organizată de ACS Smartatletic în parteneriat cu Federația Română de Triatlon și are drept scop promovarea triatlonului ca sport în rândul populației și susținerea performanțelor sportive ridicate în rândul atleților de triatlon din România.

Concurenții vor trebui să parcurgă următoarele distanțe:

Medie – 2,5 km înot, 90 km bicicletă și 21 km alergare

Standard – 1,5 km înot, 40 km bicicletă și 10 km alergare

Sprint – 750 m înot, 20 km bicicletă și 5 km alergare

Supersprint – 400 m înot, 10 km bicicletă și 2,5 km alergare.

H3RO 2021 aduce două Campionate Națioanale, pentru distanțe Half și Sprint, o finală de Cupă Europeană de Triatlon și Cupa României la Aquathlon. 

 

Comentarii: