NUTRITIE SANATATE

‘Aurul negru’ – planta minune: Efect antiinflamator, stimulează sistemul imunitar, te păzeşte de gripă şi previne cancerul

teotrandafir.com

Aurul negru este un veritabil antiviral natural de top. Este remediul naturist aproape de perfecțiune, folosit de mii de ani, cu eficiență dovedită.

Sunt surse care prezintă această plantă ca fiind cultivată chiar și de omul preistoric. Există rețete naturiste din Egiptul Antic, care au la bază această plantă. Tatăl medicinei, Hipocrate, a descris planta ca pe o comoară, datorită multiplelor valențe curative pe care le are.

Fie că vorbim de oamenii peșterilor, de vechii egipteni sau vechii greci, este cert că acest remediu nu este uitat tocmai pentru că este atât de valoros.

Este una dintre cele mai puternice plante antivirale din lume!

SOCUL NEGRU, PLANTA MINUNE

Beneficiile socului negru sunt uimitoare, este capabil să remedieze afecțiunile sinusurilor, atenuează durerile și inflamațiile, oboseala cronică, alergiile, constipația și poate preveni inclusiv cancerul, potrivit doctorulzilei.ro!

CITEȘTE ȘI: Fructele medicament: Scad tensiunea și colesterolul

Ameliorează simptomele de gripă și răceală

Administrat în 48 de ore de la apariția simptomelor de răceală și gripă, extractul de soc negru poate ameliora pe loc problemele de sănătate.

Cercetătorul israelian Madeleine Mumkoglu, de la Centrul Medical al Universităţii Ebraice – Hadassah, şi-a dedicat viaţa studierii proprietăţilor terapeutice ale socului negru. Mumkoglu a constatat că, din prima zi de întrebuinţare, socul este în stare să amelioreze starea a 20% din persoanele care suferă de gripă. Extractul de soc inhibă durerea de gât, tusea, febra şi durerile musculare. Mai mult decât atât, 73% dintre pacienţi s-au simţit mai bine deja în a doua zi de tratament. După trei zile de tratament cu extract de soc, 90% dintre pacienţi s-au vindecat complet.

Socul negru este, de asemenea, eficient împotriva virusurilor gripale

Potrivit relatărilor NaturalNews, cercetătorii britanici, cu ajutorul experimentelor „in vitro”, au descoperit că extractul din soc a demonstrat rezultate remarcabile în 99 la sută din cazurile de gripă aviară (H5N1). În timpul unei epidemii de gripă din Panama din 1995, s-a folosit cu succes tratamentul cu suc de soc.

Socul întăreşte semnificativ sistemul imunitar

Oamenii de ştiinţă de la Centrul de Cercetare Bundesforschungsanstalt Research Center for Food din Karlsruhe, Germania, au demonstrat că un nivel ridicat de antocianine îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi creşte producerea de citokine. Acest lucru este valabil şi pentru oricare din imunodeficienţe, inclusiv infecţia cu HIV.

Există mai multe varietăți de arbori de tipul socului, din specia Sambucus, dar cel mai cunoscut îl reprezintă Sambucus nigra sau socul negru (socul european). Acesta este nativ Europei, deși e răspândit și în multe alte zone de pe Glob.

Fructele socului sunt destul de amare și trebuie să fie preparate termic pentru a fi consumate.

În medicina tradițională, fructele uscate sau sucul din fructe de soc sunt utilizate pentru răceală, gripă, infecții, dureri de cap, de dinți, nevralgii, ca laxativ și diuretic.

Fructele pot fi utilizate cu rol culinar la prepararea de sucuri, gemuri, vin, plăcinte, iar florile pentru sirop, ceai, salate.

CITEȘTE ȘI: Dietă de sezon: Scapi de toxine și de kilogramele în plus cu ajutorul florilor de soc

Antioxidanți

Socul conține flavonoide (antocianine sau antociani), care sunt antioxidanți puternici, naturali. Antioxidanții ajută la prevenirea potențialelor daune celulare cauzate de radicalii liberi și au o capacitate remarcabilă de a stimula sistemul imunitar.

Socul este printre alimentele cu cea mai mare capacitate antioxidantă din lume.

Printre cele mai importante proprietăți ale socului negru se numără: este antioxidant, cardioprotector, echilibrează valorile glicemiei, normalizează, practic, cantitatea de zahăr din sânge.

Este un bun antiinflamator, dar și laxativ natural. Ideal se consumă sucul dar fără zahăr adăugat. Încercați să scoteți zahărul din alimentație complet, mai ales în cazul persoanelor cu boli cronice.

Acesta este un articol informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Comentarii: