SANATATE

Avertisment dur al specialiştilor pentru cei care vorbesc mult la telefon: Boala CRUNTĂ de care nu veţi scăpa

Foto: Pinterest.com

Avertisment extrem de dur al specialiştilor pentru cei ‘îndrăgostiţi’ de telefon. Sunt predispuşi la o boală extrem de gravă de care nu pot scăpa decât dacă renunţă la vorbitul în exces la mobil.

 

Un raport publicat de Departamentul de Sanatate Publica din statul american California arata ca folosirea intensa, pe termen lung, a telefonului mobil, poate dauna grav sanatatii utilizatorilor.

 

Telefoanele mobile emit unde radio atunci cand trimit si primesc semnale catre si de la antene iar unii experti au sustinut de mult timp ca aceste frecvente ar provoca leziuni cerebrale, mai ales in cazul copiilor si adolescentilor.

In Romania, rata de adoptie a telefoniei mobile se apropie de 100%, la jumatatea anului 2017 existand, conform ANCOM, peste 22,2 milioane de cartele SIM active.

„Creierele copiilor continua sa se dezvolte pana la finalizarea adolescentei si sunt mai afectati de folosirea telefoanelor mobile”, a declarat medicul american dr. Karen Smith, conform RTV. „Parintii ar trebui sa restrictioneze timpul pe care copiii lor si-l petrec folosind telefoane mobile si sa ii incurajeze sa le inchida noaptea.”

Inca din anul 2011, Agentia Internationala pentru cercetare a cancerului din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a clasificat campurile electromagnetice produse de undele radio ca fiind posibil cancerigene pentru oameni, prezentand un risc crescut de aparitie a glioamelor, tumori canceroase cerebrale maligne, asociate folosirii telefoanelor mobile.

Iata cateva sugestii pentru a face mai sigura folosirea telefoanelor mobile:

– Tine telefonul cat mai departe de corpul tau
– Foloseste telefonul mai putin atunci cand esti intr-o zona cu semnal slab.
– Foloseste o casca de tip hands free si da-o jos cand nu esti intr-un apel.
– nu folosi produsele despre care se spune ca blocheaza radiatiile electromagnetice. Acestea fac ca telefoanele sa emita si mai multe radiatii.
– Vorbeste cat mai putin.
– Trimite SMS-uri, pe cat posibil, in locul apelurilor.
– Tine bateria telefonului incarcata, acesta emite mai multe radiatii cand bateria e descarcata.
– Nu pune telefonul la ureche pana cand interlocutorul nu raspunde la apelul tau

Comentarii: