NUTRITIE SANATATE

Băutura care crește riscul de demență – Semnal de alarmă din partea nutriționistului

Dr. Elena Solomatina, nutriționist, a dezvăluit ce băutură crește riscul de demență.

Băuturi carbogazoase

„Zahărul, după cum știți, este un distrugător destul de puternic. Într-un pahar de băutură carbogazoasă se găsesc aproximativ 5 linguri de zahăr. În plus, acesta este absorbit rapid. Oamenii beau adesea nu doar un pahar, ci sticle întregi, răul este și mai mare”, subliniază expertul.

Zahărul dăunează vaselor de sânge, acestea se îngustează și se formează plăci aterosclerotice. Ca urmare, fluxul de sânge către creier încetinește, iar nutriția acestuia este perturbată, explică nutriționistul.

CITEȘTE ȘI: Uleiul cel mai bun pentru creierul tău: Protejează memoria și încetinește procesul de îmbătrânire al acestuia

În absența oxigenului, situația se înrăutățește și mai mult. Produsele metabolice intoxică celulele creierului. Ca urmare, funcția lor se deteriorează și trimit semnale inadecvate.

Pentru a preveni riscul de demență, expertul a recomandat consumul de băuturi cu antioxidanți.

„Ceaiul și cafeaua conțin antioxidanți. Sucurile naturale de legume sunt, de asemenea, foarte bune. Dar cele mai bune în această privință sunt afinele. Adăugarea acestor fructe în smoothie-uri crește capacitățile cognitive și protejează o persoană de demență”, spune specialistul.

CITEȘTE ȘI: Acestea sunt cele 6 alimente care ne dăunează creierului și ne fac mai proști

Comentarii: