REVIEW

Cel mai simplu mod de a îndepărta petele de grăsime din cuptor – Nu implică un efort de frecare

nbcnews.com

Cel mai simplu mod de a îndepărta grăsimea din cuptor este să înmuiați grătarele peste noapte într-o baie de apă caldă și tabletă dizolvată de mașină de spălat vase.

Tabletele pentru mașina de spălat vase sunt concepute pentru a îndepărta reziduurile alimentare și grăsimea de pe vase, tacâmuri, iar aceeași știință poate fi aplicată și pe rafturile cuptorului. Pur și simplu scoateți grătarele cuptorului și puneți-le într-o chiuvetă plină cu apă caldă pentru a le înmuia împreună cu o tabletă de spălat vase.

Dacă rafturile dvs. nu încap în chiuvetă, le puteți înmuia și în cadă. Tabletele de detergent pentru mașina de spălat vase pot fi folosite și pentru a curăța petele din interiorul cuptorului.

CITEȘTE ȘI: 5 sfaturi pentru utilizarea cuptorului cu microunde în siguranță

Tabletele de pudră tare au o suprafață abrazivă care poate îndepărta petele lipite fără a lăsa în urmă zgârieturi dure. Pentru depunerile mai încăpățânate, există un instrument important pe care trebuie să-l adăugați la arsenalul dvs. de curățare. Acesta este un răzuitor de geamuri cu o lamă metalică, deoarece facilitează mult îndepărtarea grăsimii încăpățânate și a alimentelor arse.

În timp ce aceste unelte pot face curățarea cuptorului mai eficientă, cheia pentru a reduce nevoia de curățare persistentă este, de fapt, cât de des vă curățați cuptorul.

Puțin și des cel mai simplu mod de a îndepărta grăsimea încăpățânată și arsă. După ce cuptorul dvs. s-a răcit, dați-i o ștergere rapidă cu apă cu săpun și apoi uscați-l. În mod ideal, cuptoarele ar trebui să fie șterse după fiecare utilizare pentru a evita acumularea de grăsime arsă, ceea ce înseamnă că curățarea în profunzime va trebui să se facă mai rar.

Dar, în mod realist, la câteva luni este suficient. Interiorul cuptorului trebuie curățat aproximativ o dată la trei luni. Cu toate acestea, dacă observați alimente arse lipite de interiorul aparatului sau fum atunci când coaceți, poate însemna că cuptorul dvs. trebuie curățat ceva mai devreme.

CUM SĂ VĂ CURĂȚAȚI CUPTORUL FOLOSIND O TABLETĂ DE SPĂLAT VASE?

Înainte de a porni cuptorul, este o idee bună să vă puneți o pereche de mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile. Apoi, îndepărtați toată murdăria și alimentele rămase în cuptor. Tot ceea ce nu este ars poate fi măturat sau șters cu o perie și un aspirator sau cu o cârpă.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în gospodărie: Cum să cureți geamul de la ușa cuptorului, chiar și în interior, pentru ca acesta să arate ca nou

Apoi înmuiați pastila de spălat vase în apă caldă pentru a absorbi o parte din lichid. Asigurați-vă că nu lăsați tableta înăuntru prea mult timp, deoarece ar putea începe să se descompună și nu va mai fi eficientă. Folosiți tableta pentru a curăța interiorul cuptorului la fel ca și cum ați folosi un burete. Prindeți tableta cu mâna și folosiți o mișcare circulară pentru a îndepărta orice reziduuri lipite. Dacă tableta începe să se usuce, scufundați-o din nou în apa caldă pentru a mai absorbi puțină apă.

În cele din urmă, ștergeți reziduurile cu o cârpă curată și lăsați cuptorul să se usuce pentru o vreme

Comentarii: