LIFESTYLE

Bicicliștii, în vizorul Poliției: Poartă casca de protecție. Îți poate salva viața!

Vremea frumoasă aduce în trafic iubitorii mișcării pe două roți, care au început să își scoată #bicicletele de la „hibernare”, scrie Politia Romana, care recomanda biciclistilor sa se echipeze corespunzator si sa respecte regulile de circulatie.

Iată întregul mesaj postat de Poliția Română pe Facebook în această dimineață:

„Pentru a putea conduce o bicicleta pe drumurile publice, trebuie sa ai varsta minima de 14 ani, sa cunosti regulile de circulatie si sa fii echipat corespunzator;

Cand circuli PE bicicleta, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!

Bicicletele care circula pe drumurile publice trebuie sa fie prevazute cu dispozitiv de franare eficace, cu un sistem adecvat, functional, de directie si cu sistem de avertizare sonora.

De asemenea, bicicleta trebuie sa fie echipata, pe timp de noapte sau cand vizibilitatea este redusa, in fata, cu lumina de culoare alba sau galbena, iar in spate, cu lumina de culoare rosie si cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeasi culoare.

Totodata, trebuie echipata cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roti, care, in miscare, formeaza un cerc continuu.

Inainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigura-te temeinic si acorda prioritate de trecere celorlalti participanti la trafic.

Inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga, asigura-te temeinic – din fata si din spate – ca nu se apropie niciun autovehicul.

La schimbarea directiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigura-te ca ceilalti participanti la trafic au inteles intentia ta!

Este interzis sa circuli cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu polei, gheata sau zapada.

Circula cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci cand va deplasati in grup, numai in coloana, cate unul.

Nu circula cu bicicleta sub influenta bauturilor alcoolice;

Poarta casca de protectie. Iti poate salva viata.

Circuland cu bicicleta, nu te agata de vehicule aflate in mers.

Copilul in varsta de pana la 7 ani poate fi transportat pe bicicleta de un adult, numai daca vehiculul este prevazut din constructie cu un suport special sau daca are montat un dispozitiv omologat.

Drum bun!”

Comentarii: