LIFESTYLE

Campioana de la tenis de masă, infectată cu coronavirus! Ce face acum Eliza Samara

Așa cum era de așteptat, după ce s-a dat liber la sport și sportivii au circulat, au apărut tot mai multe cazuri pozitive la COVID 19. E de notorietate finalul Ligii I de fotbal, acolo unde de la CFR Cluj, la ultima clasată, toate echipele au avut câte un infectat cu coronavirus în lot, iar până la urmă, play-out-ul s-a încheiat în biroul federal, nu pe teren, iar campioana s-a stabilit într-un meci. Iată însă că virusul lovește în sporturile individuale.

Este vorba de Eliza Samara, celebra jucătoare de tenis de masă. În 14 august, multipla campioană continentală s-a supus unui test pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, care a rezultat negativ.
Weekend-ul acela a fost liber, iar Eliza Samara a aflat imediat după că a intrat în contact cu o persoană infectată.

CITEȘTE ȘI: Avertisment dur al medicilor: Ce boli grave ascund ameţelile

Eliza e asimptomatică

Sportiva a urmat de urgență protocolul impus pentru această situație. „Marți, 18 august, a intrat în autoizolare, pe 20 august a repetat proba, care a ieșit pozitivă. A primit rezultatul vineri”, a explicat Beatrice Romanescu, director de marketing al Federației Române de Tenis de Masă, pentru gsp.ro.

Eliza este asimptomatică, nu urmează niciun tratament și stă acasă, la Constanța, în izolare. „Ceilalți componenți ai lotului național s-au testat și ei, au ieșit negativi”, a adăugat Romanescu.

Campioană europeană la simplu în 2015, la ediția desfășurată la Ekaterinburg, Samara evoluează la echipa poloneză de club KTS Enea Siarka Tarnobrzeg, cu care și-a prelungit pe 10 iulie contractul pentru încă un sezon. Ea mai are în palmares două titluri continentale cu echipa, două la dublu și două la dublu mixt plus cinci medalii de argint și cinci de bronz.

 

 

 

Comentarii: