LIFESTYLE

Cancerul, blestemul din viaţa lui Florin Călinescu. Actorul a mărturisit abia acum

Şi dacă nu ar fi fost vorba să facă reclamă clinicii unde s-a tratat, nici că ar fi vorbit vreodată. Mai mult decât discret în ceea ce priveşte viaţa lui privată, Florin Călinescu a acceptat să le vorbească însă oamenilor despre cancerul de piele.

Într-o campanie de informare, Florin Călinescu a dezvăluit că a primit acest diagnostic chiar el şi a reuşit să-l neutralizeze după ce a apelat la microchirurgia Mohs.

 

Cum a descoperit că suferă de cancer

La un moment dat, îndrăgitul actor s-a trezit cu un fel de bubă pe nas care nu se mai vindeca. Ba chiar îşi mărea încet-încet dimensiunea, aşa că Florin Călinescu a ajuns la doctor. Carcinom bazocelular sau, popular spus, cancer de piele, a venit sec, ca un  pumnal, diagnosticul medicilor.

„Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii. Nu cred că este cineva de pe planeta asta care să zică: Ce am?! Cancer?! Mişto! Să desfacem şampania!“, spune Călinescu într-un clip publicat de clinica la care a fost operat.

„N-am o problemă… până la oncologic! Acolo intri într-un malaxor al destinului pe care nu-l doresc nimănui“., mai zice actorul, a cărui viaţă a fost parcă urmărită de acest blestem al cancerului. El a scăpat după ce a primit tratamentul adecvat, însă teribila maladie i-a răpit pe rând soţia şi părinţii.

Povestea dramatică a unui personaj amuzant
Pe Florin Călinescu îl ştim cu toţii drept un personaj cu umor aparte, unic chiar. Orice dialog cu celebrul om de televiziune şi actor are o notă aparte de ironie fină şi multe replici spumoase. Însă viaţa îndrăgitului artist nu are nici pe departe legătură cu comedia, este o tragedie în mai multe acte.
În aproape 10 ani, Călinescu şi-a pierdut soţia şi ambii părinţi, toţi ucişi de cancer. În 2005, Annemary Călinescu, superba actriţă şi soţie, a murit răpusă de cancer la gât, chiar de în ziua în care a împlinit 47 de ani. Făceau 27 de ani de căsnicie tot în acea zi, iar pe Călinescu lovitura l-a devastat. A dormit într-un microbuz în faţa spitalului, până când i-a luat trupul ca să-l înmormânteze.
Călinescu s-a retras o vreme din viaţa publică şi când plănuia revină pe ecran, i-au murit părinţii. Amândoi au fost ucişi de un cancer de…piele, la o distanţă de două luni.
I-au murit doi copii
Mult mediatizată a fost povestea fiului cel mic. Luca avea doar 24 de ani când a vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa. Şi a făcut-o, fără să explice cuiva de ce…
Trupul tânărului a fost găsit fără suflare într-o cameră de hotel, în Praga, acolo unde lucra la un scurt-metraj.  Se pare că nu îşi revenise niciodată din depresia de care suferise după moartea mamei lui.
Mai puţin cunoscută este o altă mare durere a actorului. Şi-a pierdut primul copil, o fetiţă care a murit la doar 5 luni după naştere, din cauza unei boli incurabile. Actorul mai are pe lume doar pe fiul cel mare, artist şi cântăreţ.

 

 

 

 

 

Comentarii: