SANATATE

Când e cel mai bine să iei magneziu: De ce contează momentul zilei

teotrandafir.com

Când e cel mai bine să iei magneziu: De ce contează momentul zilei. Magneziul este un mineral important care joacă, fără îndoială, un rol cheie în procesele biologice ale corpului uman. De la sinteza acizilor nucleici și a proteinelor până la menținerea unei funcții musculare și nervoase normale, acest element este esențial pentru sănătatea noastră.

Dar întrebarea pe care și-o pun mulți oameni este când să ia magneziu – înainte sau după masă?

Magneziul: Principalele beneficii și utilizări

Nu numai că magneziul este implicat în fiecare proces biologic de bază, dar are și o varietate de beneficii. Acesta poate ajuta împotriva crampelor, a durerilor musculare și articulare, poate facilita somnul și susține metabolismul energetic.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun magneziu pentru inimă și somn

De asemenea, magneziul este asociat cu reglarea tensiunii arteriale și cu prevenirea senzației de greață.

Consumul pe termen lung pentru beneficii maxime

Indiferent de ceea ce căutați în mod special ca sprijin – îmbunătățirea stării de spirit, reducerea anxietății sau îmbunătățirea somnului – magneziul își dezvăluie adevăratele beneficii cu un consum pe termen lung.

Cercetările arată că administrarea de suplimente de magneziu poate avea un efect benefic asupra migrenelor, a simptomelor depresiei și a calității somnului.

Când este cel mai bun moment pentru a lua magneziu?

1. Magneziu dimineața sau după-amiaza pentru energie

Dacă sunteți în căutarea energiei și a tonusului, administrarea de magneziu dimineața sau după-amiaza poate fi potrivită pentru dumneavoastră. Acest mineral nu este un stimulent, dar poate ajuta la menținerea energiei pe tot parcursul zilei. Pentru cei care fac exerciții fizice, administrarea de magneziu înainte sau după exercițiu poate ajuta la recuperarea fizică.

2. Evitarea cafelei și a ceaiului cu magneziu dimineața

Cafeaua și ceaiul sunt diuretice care pot elimina magneziul din organism. Prin urmare, dacă luați magneziu dimineața, este recomandat să așteptați ceva timp după băutura de dimineață sau să îl luați după-amiaza.

3. Magneziul cu alimente

Decizia de a lua magneziu înainte sau după masă nu are un impact mare asupra absorbției, cu excepția cazului în care suferiți de probleme cu stomacul. În caz de balonare, gaze sau reflux gastric, magneziul poate încetini procesul de digestie. Printre posibilele efecte secundare se numără greața și diareea.

De aceea, este indicat să alegeți suplimente de magneziu care conțin glicină sau sunt într-o formulă blândă cu stomacul.

4. Magneziu pentru „noapte bună”

Dacă sunteți în căutarea unui somn odihnitor, magneziul este recomandat cu 1-1,5 ore înainte de culcare. Acesta ajută la calmarea mușchilor și a nervilor, stimulează eliberarea de melatonină și poate fi combinat cu activități relaxante, cum ar fi consumul de ceai de plante sau meditația.

CITEȘTE ȘI: Cum îți dai seama că ai nevoie să iei magneziu: Afecțiunile care necesită să iei acest mineral

Magneziul este, fără îndoială, important pentru sănătatea noastră și, atunci când este utilizat corect, poate contribui la îmbunătățirea calității vieții. Cu toate acestea, este important să țineți cont de obiectivele și nevoile individuale atunci când alegeți când să luați suplimente de magneziu.

Fie că preferați energie în timpul zilei sau un somn odihnitor noaptea, magneziul poate fi aliatul dumneavoastră atunci când este consumat în mod corespunzător, potrivit actualno.com.

Comentarii: