SANATATE

Cel mai bun magneziu pentru inimă și somn

teotrandafir.com

Cel mai bun magneziu pentru inimă și somn. Magneziul (Mg) are o mare importanță pentru sănătatea noastră. Ca mineral, acesta joacă un rol în aproape toate funcțiile organismului nostru – este utilizat în producția de energie, contracția musculară, conducerea nervoasă și echilibrul zahărului din sânge, printre alte funcții.

Acest mineral joacă un rol în peste 300 de sisteme enzimatice din organism. Majoritatea suplimentelor conțin mineralul sub formă de oxid de magneziu. Acesta este puțin solubil și slab absorbit, ceea ce crește probabilitatea apariției diareei, deși toate formele de magneziu pot provoca scaune moi.

Formele chelate sunt adesea folosite pentru a îmbunătăți absorbția, citratul de magneziu fiind una dintre cele mai ușor de găsit. Este cea mai bună formă a mineralului pentru a susține un somn bun și sănătatea inimii, potrivit The Health Site.

CITEȘTE ȘI: Cum îți dai seama că ai nevoie să iei magneziu: Afecțiunile care necesită să iei acest mineral

Beneficiile citratului de magneziu pentru sănătatea inimii

Un număr de suplimente diferite protejează și susțin sănătatea inimii, inclusiv uleiul de pește cu conținut ridicat de acid eicosapentaenoic (EPA), riboza, CoQ10 și magneziu. Cercetările recente arată că Mg protejează inima în mai multe moduri diferite.

Acesta poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, acționează ca un antiinflamator, menține echilibrat nivelul de zahăr din sânge și normalizează conducerea nervoasă, reducând aritmiile sau ritmurile neregulate ale inimii.

O recenzie recentă a meta-analizelor a constatat că mineralul în cauză reduce tensiunea arterială ridicată între 0,2 și 18,7 puncte pentru tensiunea arterială sistolică (limita superioară) și între 0,3 și 10,9 puncte pentru tensiunea arterială diastolică (limita inferioară).

Interesant este că magneziul nu pare să scadă tensiunea arterială dincolo de limitele normale, ceea ce indică faptul că nu ar trebui să provoace sau să contribuie la scăderea tensiunii arteriale. La persoanele cu tensiune arterială normală sau la cele cu tensiune arterială controlată prin medicație, nu s-a observat o reducere suplimentară a tensiunii arteriale cu supliment de magneziu.

În ceea ce privește efectele stabilizatoare ale mineralului asupra inimii, un studiu publicat în WebMed a constatat că nivelurile mai ridicate de magneziu s-au corelat cu reducerea fibrilației atriale. De asemenea, s-a demonstrat că acest mineral reduce riscurile de fibrilație atrială după intervențiile chirurgicale pe cord și plămâni.

CITEȘTE ȘI: Cum îți sunt afectați hormonii de lipsa de magneziu

Dovezile sugerează că magneziul antagonizează calciul, acționând ca un blocant al canalelor de calciu, un tip de medicament utilizat pentru hipertensiunea arterială. Oamenii de știință au observat că nivelurile scăzute de magneziu s-au corelat cu decesul atât din cauza bolilor de inimă, cât și cu decesul din toate cauzele.

O meta-analiză a aportului acestui mineral a constatat că pentru fiecare 100 mg consumați pe zi, riscul de insuficiență cardiacă a fost redus cu 22%, iar riscul de accident vascular cerebral a fost redus cu 7%.

Comentarii: