NUTRITIE SANATATE

Când să nu mănânci urzici: Afecțiunile care se înrăutățesc dacă le consumi

Foto: Pinterest.com

Când să nu mănânci urzici: Afecțiunile care se înrăutățesc dacă le consumi. Urzica a fost întotdeauna considerată unul dintre cele mai benefice mijloace de curățare a sângelui și de întărire a organismului.

Proprietățile sale benefice sunt determinate de conținutul bogat de ingrediente biologic active, cum ar fi vitaminele, histamina, glicozidele, flavonoidele și taninurile, care nu numai că accelerează metabolismul, dar ajută și la purificarea sângelui.

Indicații de utilizare a plantei

Cu numeroasele sale proprietăți medicinale, urzica este utilizată în medicina tradițională pentru prevenirea și tratamentul diferitelor boli ale sistemului respirator, cardiovascular și ale altor sisteme ale organismului.

CITEȘTE ȘI: De ce TREBUIE să mănânci urzici în luna martie: Cura cu urzici face minuni pentru sănătate

Se recomandă în cazul hemoragiilor, hemoroizilor, problemelor ficatului și ale vezicii biliare, tuberculozei, gutei, reumatismului, tusei convulsive, anemiei și alergiilor. Acest lucru o face o plantă extrem de valoroasă pentru menținerea sănătății.

Moduri de a consuma urzica

Poțiune

Pentru a face un decoct de urzică, luați o plantă proaspătă și acoperiți-o cu apă la temperatura camerei. După ce o lăsați în baie de apă să fiarbă, lăsați-o să rămână la foc mic pentru un anumit timp. Această metodă de administrare este considerată una dintre cele mai eficiente pentru purificarea sângelui.

Suc de urzici

Sucul proaspăt stors de urzică este folosit pentru tratarea anemiei și purificarea sângelui. Se ia câte 1 linguriță, de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Ceaiul

Urzicile uscate pot fi folosite pentru a face ceai. Trebuie doar să turnați apă clocotită peste ele și să le lăsați să se înmoaie câteva ore. Această metodă este comodă și ușor de preparat.

Când să nu mănânci urzici

În ciuda tuturor proprietăților sale benefice, urzica nu este potrivită pentru toată lumea. Conținutul de vitamina K poate cauza probleme persoanelor cu tendință de formare de cheaguri de sânge, vene varicoase, ateroscleroză și alte boli.

Prin urmare, este important să consultați un medic înainte de a începe un tratament cu urzică, mai ales dacă aveți probleme de sănătate preexistente.

CITEȘTE ȘI: Urzici cu usturoi și mămăligă: O mâncare delicioasă și plină de vitamine/ REȚETĂ

Urzica este un mijloc puternic de menținere a sănătății, cu o eficiență dovedită în purificarea sângelui și întărirea organismului. Numeroasele sale beneficii fac din ea un atu valoros pentru un stil de viață sănătos, potrivit actualno.com.

Cu toate acestea, este important de reținut că urzica nu este potrivită pentru toată lumea, iar pentru anumite boli este necesar un consult medical. Utilizarea atentă a acestei plante poate contribui la îmbunătățirea sănătății și a calității vieții.

Comentarii: