NUTRITIE

Când trebuie să renunţi la pâine: Simptomele care îţi arată acest lucru

Foto: Pinterest.com

Ştii când ar trebui să renunţi la a mai consuma pâine? Îţi spunem noi. Corpul îţi transmite prin mai multe simptome când trebuie să facă acest lucru.

 

Pierdere inexplicabilă în greutate, carență de fier și dureri abdominale sunt câteva dintre simptomele intoleranței la gluten, o proteină care se găsește în boabele de grâu, orz și secară și dă consistență pâinii, supelor și sosurilor.

 

Sensibilitatea la gluten cunoscută şi sub numele de celiachie este ereditară şi necontagioasă şi odată apărută nu mai dispare niciodată.

Care sunt SECRETELE unui TEN odihnit, în afară de somn

ATENȚIE! Ce trebuie să RESPECTAȚI cu strictețe când luați medicamente

Ai probleme cu spatele: Mergi URGENT la medic

Cele mai frecvente simptome ale intoleranței la gluten includ:

–         diareee cronică

–         pierde inexplicabilă în greutate

–         balonare

–         dureri abdominale

–         deficiență de fier, acid folic sau vitamina B12

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Internal Medicin, persoanele care au celiachie şi nu evită glutenul au un risc crescut de limfom.

Cele mai apreciate OUTFIT-uri în această toamnă /INSTAGRAM

MEDICAMENTELE care NU trebuie COMBINATE niciodată

Cum poți scăpa de cicatricele lăsate de ACNEE

Limfomul este o formă de cancer care afectează sistemul circulator limfatic ce face parte din mecanismul natural de apărare al organismului. Acesta este constituit dintr-o reţea de mici canale, vasele limfatice, prin ­care circulă anticorpii, celulele care distrug virusurile şi bacteriile, conform doctorulzilei.ro. În cazul apariţiei limfomului, are loc o înmulţire exagerată a limfocitelor (care alcătuiesc limfa), care se acumulează atât la nivelul ganglio­nilor, cât şi la nivelul unor organe.

Permis si interzis in celiachie

Sunt permise urmatoarele alimente si cereale: hrisca, orez, porumb, cartofi, fasole, soia, mei, faina din nuci.
Urmatoarele ingrediente pot avea derivate de cereale interzise: sirop de orez brun, colorant caramel, dextrina derivata din porumb si grau, faina de cereale, malt sau aroma de malt, amidon alimentar modificat, arome naturale si artificiale, sos de soia.

Comentarii: