NUTRITIE SANATATE

Carbohidratii NU trebuie să fie inamicii siluetei! Secretul prin care îi transformi în energie, nu în grăsime

Foto: Pinterest.com

Carbohidraţii nu sunt cei mai mari duşmani ai dietei atunci când sunt consumaţi inteligent, spune un nutriţionist. Secretul este perioada din zi în care sunt consumaţi, pentru ca orgamismul să îi poată transforma în energie, nu în depuneri de grăsimi.

Când vine vorba de pierderea în greutate şi de carbohidraţi, Michelle Adams-Arent, consultant în domeniul nutriţiei sportive, spune că oamenii ar trebui să ţină cont de perioada în care îi consumă, astfel încât pentru ca organismul să îi transforme în energie, nu în depuneri de grăsime.

CITEȘTE ȘI: Care sunt alimentele cu carbohidrați ce conțin CELE MAI PUȚINE calorii

„Dacă aţi putea consuma carbohidraţii înaintea antrenamentului sau puţin mai de dimineaţă, nu noaptea, aţi putea observa o schimbare. Dimineaţa, corpul nostru gestionează mai bine nivelul de carbohidraţi. Organismul nostru este mai în măsură să utilizeze carbohidraţii în acel moment şi este mai puţin probabil să fie depozitaţi ca grăsimi. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când îi consumăm înainte de antrenamente“, spune Michelle.

Mişcarea schimbă modul în care organismul reacţionează la mâncare. Pentru că, de fapt, zahărul nu face atât rău pe cât credem. Este o problemă de sincronizare. Nu avem nevoie de el atunci când stăm pe canapea. Corpul are nevoie de energia furnizată de carbohidraţi atunci când poate să o utilizeze, explică nutriţionistul, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Carbohidraţii care TE AJUTĂ în procesul de slăbire

Este ca şi cum aţi încerca să umpleţi rezervorul de gaz atunci când nu folosiţi maşina. Dacă aţi continua să îl umpleţi va da pe răscoale. Îl depozitaţi ca grăsime corporală. Deci, când este cel mai bun moment pentru a consuma carbohidraţi? Înaninte de antrenamente, dimineaţa devreme, atunci când corpul este mai în măsură să ardă aceste substanţe nutritive.

Comentarii: