SANATATE

Cardiolog: Care sunt cele mai periculoase momente ale zilei în care poți avea un accident vascular cerebral sau un atac de cord

Foto: Pinterest.com

Cardiolog: Care sunt cele mai periculoase momente ale zilei în care poți avea un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Este un fapt interesant că majoritatea bolilor cronice au propriul regim – este vorba despre anumite ore ale zilei în care apare cel mai adesea vârful exacerbărilor.

Dacă o persoană își cunoaște bolile și aceste ore și le respectă, există o șansă de a preveni un atac de hipertensiune sau un accident vascular cerebral, de exemplu. Pentru a preveni accidentele și atacurile de boli cronice, trebuie să se urmeze sfatul medicului curant și să se încerce să se ducă un stil de viață cât mai sănătos.

De asemenea, este bine de știut că unele boli grave au un moment în care trebuie să fim atenți la propria sănătate și să luăm toate măsurile necesare dacă se întâmplă ceva.

Vezi în ce moment al zilei se agravează cel mai des bolile grave și de ce toamna și iarna sunt cele mai periculoase perioade.

CITEȘTE ȘI: A văzut moartea cu ochii! Elena Cârstea, după un AVC și penumonie, e categorică: `Dacă eram în România, nu mai eram. Ajunsesem să nu mai pot merge`

Cardiolog: Care sunt cele mai periculoase momente ale zilei în care poți avea un accident vascular cerebral sau un atac de cord

Atacul de cord

Cel mai adesea se întâmplă dimineața devreme – între orele 6 și 9. În acest moment, tensiunea arterială și vâscozitatea sângelui cresc.

Diabet

Pentru diabetici, cel mai periculos moment al zilei este între orele 1 și 3 dimineața, când nivelul de zahăr din sânge scade.

Accidentul vascular cerebral

Acest accident vascular este provocat de un flux sanguin lent și de un nivel ridicat de lipide în sânge. Cel mai adesea, acest lucru se întâmplă între 4 și 6 dimineața.

Depresia de dimineață

În cazul depresiei, care este legată de o disfuncție chimică în creier, nivelul principalilor neurotransmițători scade în organism. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea primăvara sau toamna. Principalele simptome sunt tulburările de somn și proasta dispoziție.

Depresia endogenă se caracterizează prin treziri timpurii – în jurul orei 5-6 dimineața și incapacitatea de a adormi din nou.

Hipertensiunea arterială

Este cel mai periculos imediat după ce o persoană se trezește. Atacurile se înregistrează, de obicei, dimineața devreme – între 6 și 10 dimineața, când tensiunea arterială este cea mai mare din ziua respectivă.

Artrita

Această boală este o inflamație a articulațiilor și se agravează după ce o persoană se trezește. Artrita contribuie la umflarea țesuturilor periarticulare, care apare noaptea, în timp ce o persoană doarme.

Toate aceste probleme de sănătate sunt exacerbate nu numai în anumite ore ale zilei, ci și în anumite anotimpuri. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă în perioada toamnă-iarnă. Iarna, când afară este frig, mulți oameni au artrită.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Acest simptom al piciorului sugerează un atac de cord sau un accident vascular cerebral iminent

Scăderea temperaturii crește riscul de accident vascular cerebral . Toamna și iarna sunt, de asemenea, periculoase pentru persoanele care au diabet.

Cum să reduceți riscul de exacerbare a bolilor cronice și a bolilor grave?

Cea mai sănătoasă oră de trezire este 7.30 dimineața. Nu vă ridicați brusc după trezire, pentru a nu crea boli cardiovasculare. Dacă faceți sport, experții recomandă să o faceți între orele 16 și 18, potrivit actualno.com.

Comentarii: