LIFESTYLE

Care este reţeaua de socializare cu cele mai NEGATIVE efecte asupra sănătăţii mintale

Instagram a fost clasificată ca având cele mai negative efecte asupra sănătăţii mintale a tinerilor, sugerează un nou studiu, potrivit The Independent.

Societatea Roială pentru Sănătatea Publică şi organizaţia de caritate Young Health Movement au realizat un sondaj în primele luni ale anului curent, pe un eşantion de 1,500 de persoane tinere (cu vârsta cuprinsă între 14 şi 24 de ani), urmărind obiceiurile acestora în social media.

Tinerii au fost rugaţi să acorde un punctaj fiecărui site şi să aprecieze ce impact are acesta asupra a 14 probleme de sănătate şi stare de spirit, precum anxietate, depresie, singurătate, somn şi FoMo (Fear of Missing Out/ frica de a rata ceva).

Bazându-se pe notele acordate de respondenţi, Instagram a fost declarată reţeaua de socializare cu cel mai negativ efect asupra sănătăţii. S-a descoperit că reţeaua afectează dramatic modul în care tinerii percep imaginea aspectului fizic, măreşte teama de a rata ceva şi, de asemenea, are un efect nociv asupra somnului, notează Mediafax.ro

Știai ASTA despre clătite? Ce NU trebuie să faci când le prepari

Cele mai tari COMBINAȚII de costume de baie din 2017

Cel mai mare duşman al dietei: Cafeaua şi laptele la micul dejun

Platforma a înregistrat scoruri pozitive în cadrul întrebărilor despre libertatea de exprimare, identitatea de sine şi construirea comunităţii.

Poziţii erotice care creează dependenţă

Zodiacul DEFECTELOR. De ce Săgetătorii sunt buni PARLAMENTARI, iar de Gemeni e bine să te FEREȘTI

Cum poți SCĂPA pielea lăsată după slăbire

Snapchat s-a clasat pe locul doi, în timp ce Facebook a deţinut poziţia a treia. Pe locurile 4 şi 5 s-au aflat Twitter şi YouTube.

Comentarii: