NUTRITIE SANATATE

Carnea de miel poate afecta sănătatea: Persoanele care NU au voie să o consume

FOTO gastropedia.ro

Sărbătorile Pascale se apropie, iar carnea de miel se află în meniul principal pentru mulți români. Cu toate acestea, carnea de miel poate fi un tip de aliment dificil, care nu poate fi consumat de orice persoană.

Carnea de miel, se pare, este contraindicată anumitor persoane care suferă de anumite afecțiuni. Aceasta poate fi consumată numai în anumite moduri pentru a nu dpuna sănătății, iar moderația este recomandată.

Gheorghe Mencinicopschi a vorbit despre carnea de miel și a dezvăluit ce persoane nu o pot consuma, dar și cum aceasta trebuie să fie pregătită în mod optim în cazul persoanelor care o pot mânca.

Ea nu este recomandată persoanelor care suferă de afecțiuni la nivelul ficatului, rinichilor ori pancreasului. Cu atât mai mult, persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare trebuie să evite această carne.

Mencinicopschi susține mielul trebuie să aibă în jur de nu mai puțin de 14 kilograme.Dacă este prea mic, mielul are o cantitate prea mare de proteine de tip colagenic, ceea ce îngreunează digestia.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Condimentele potrivite pentru a marina carnea de miel – Frăgezesc carnea și îi dau un gust delicios

Cum prepari carnea de miel dacă o poți consuma?

Putem prepara carnea de miel la cuptor. Aceasta nu trebuie prăjită sub nicio formă. Înnăbușirea este una dintre cele mai sănătoase metode.

Specialistul recomandă, de asemenea, și o ciorbă din carne de miel, care însă trebuie să fie acrită cu borș și trebuie să fie făcută din porțiuni de picioare și intestine.

Garniturile nu sunt recomandate (precum cartofii) și nici mămăliga. Este acceptată numai o salată, dacă o preferați. Împreună cu mămăligă, cartofi sau pâine este greu de digerat.

„Indicat este să mâncăm miel făcut la cuptor. Mai merge și înăbușit, la grătar sau stufat, în niciun caz prăjit. Ciorba e recomandat să fie acrită cu borș și să o facem din porțiuni din picioare și intestine.

În niciun caz cu orez, cartofi, pâine, paste sau mămăligă. O vor face și mai greu de digerat. Garnitura de legume este foarte indicată, fibrele din acestea ajutând digestia”, spune el, potrivit Capital.

CITEȘTE ȘI: Dilema de Paște: Carne de miel sau de ied? Care e diferența și cum se gătește fiecare

Cât de mult îngrașă carnea de miel?

Specialistul mai precizează și că acest tip de carne are foarte multe calorii, având mai multe grăsimi decât carnea de vițel, drept urmare, în perioada Peștelui se recomandă un consum moderat.

Comentarii: