REVIEW

Cartofii prăjiți pot fi buni și reîncălziți. Metoda prin care redevin crocanți

foodstory.stirileprotv.ro

Toată lumea știe că o porție de cartofi prăjiți este mai bună atunci, pe moment, deoarece acesta este printre puținele feluri de mâncare ce nu prea pot fi reîncălzite.

De îndată ce un aliment prăjit începe să se răcească, apa din interior se mută către crustă și alimentul devine foarte moale, iar încercările de a reînzălzii cartofii în cuptorul cu microunde nu ajută foarte mult în ceea ce privește gustul și textura, iar a-i prăji din nou înseamnă a le mai adăuga ulei, deci și mai multe calorii, rezultatele fiind mediocre.

CITEȘTE ȘI: NU e de glumit! Ce se întâmplă în corp dacă mănânci cartofi prăjiţi zilnic

Aparatul pentru gofre sau in sandwich maker

Cel mai bun și elegant mod de a reîncălzi cartofii prăjiți este să-i bagi în aparatul de făcut gofre sau în sandwich maker, potrivit feminis.ro. Astfel vei obține din nou cartofi cât se poate de crocanți și vei mai folosi aparatul pe care oricum, trebuie să recunoști, l-ai cumpărat mai mult din impuls, nu de nevoie. Prin acest procedeu vei elimina hidratarea inutilă și vei crea cartofi crocanți, cu o textură similară cu a unui hashbrown sau a unei crochete de cartofi.

CITEȘTE ȘI: Transformă banalii cartofi prăjiţi într-o delicatesă! Trei idei de încercat acasă

Tot ceea ce trebuie să faci este să încălzești aparatul la cea mai mare temperatură, să iei o mână de cartofi și s-o pui în mijlocul plăcilor metalice din interior apoi să închizi clapeta. Cartofii sunt gata când încep să aibă mici pete sau dungi maro și trebuie consumați imediat, fiind recomandat un pic de sos picant sau ouă ochiuri alături.

Comentarii: