REVIEW

CÂT timp poți păstra alimentele în CONGELATOR

Foto: Pinterest.com

 

Majoritatea alimentelor pot fi ținute în frigider și congelator o perioadă nedeterminată, dar gustul și calitatea lor vor fi afectate. Iată de ce trebuie să ții cont!

Dieteticianului și nutriționistului dr. Sunali Sharma din India consideră că o carne nefiartă, depozitată într-un congelator ar putea fi păstrată pentru totdeauna, însă gustul și textura se va schimba radical, scrie jagonews24.com.

De asemenea, toate alimente puse corespunzător în congelator, ele au o perioadă de valabilitate.

Turta de mălai, delicatesa care ne-a încântat anii copilăriei

Cum porți puloverul OVERSIZE în această toamnă

CUM îți influențează starea de spirit CULOAREA camerei

De exemplu, carnea proaspătă de pui (întreagă) poate fi ținută în congelator aproximativ un an, în timp ce carnea de pui tăiată și pusă separat poate sta până la nouă luni. Celelalte tipuri de carne pot fi depozitate cel mult 6 luni.

Foto: Pinterest.com

Legumele sau sucurile adăugate în supe sau tocănițe pot până la 2-3 luni în congelator și nu mai mult de 3-4 zile în frigider.

Înghețata poate fi ținută în congelator până la două luni. Dar dacă cutia este deschisă, ea trebuie consumată în cel mult o săptămână. Înghețata este pe bază de produse lactate, iar acest lucru crește riscul de dezvoltare a bacteriilor care cauzează probleme digestive.

Care este semnificația uitatului la oră FIXĂ la ceas

Cum se comportă bărbații îndrăgostiți, în funcție de zodie. Te iubește sau nu?

DE CE oamenii se simt INTIMIDAȚI în preajma ta, în funcție de zodie

Conform aceluiași nutriționist, ouăle, cafea, budincă, salată, băuturi carbogazoase, cartofi, maioneză, smântână, creme, mere, pepeni, vinete nu se țin la congelator.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: