LIFESTYLE

Câte Khaleesi cunoști în lumea reală?

Foto: huffingtonpost.com

Nu există ceva în ziele noastre care să poată scăpa de inluențe, trenduri, tendințe. Iar când vine vorba de alegerea numelui micuțului ce trebuie să sosească pe lume, influențele sunt cu atât mai mari. An de an, Biroul Național de statistică din Marea Britanie ne arată că oamenii sunt pasionați să pună copiilor lor nume inspirate după actori, cântăreți sau personaje la modă.

Unele dintre prezențele constante ale topurilor ultimilor ani în ceea ce privește cele mai populare nume de copii sunt, cum altfel??!,  personajele și actorii serialului Game of Thrones. Și, deși ne-am fi așteptat ca ”febra”acestuia să fi trecut, având în vedere că au trecut câțiva ani de la lansare, statisticile demonstrează contrariul. Oamenii continuă să pună nume copiilor lor după renumita serie!

Curând am putea cunoște mai mulți copii cu numele Khaleesi decât Sophia sau Jane. Nameberry, site dedicat numelor de copii, a publicat lista celor mai populare nume de fete și băieți pentru prima jumătate a anului 2016, iar câteva nume din „Game of Thrones“ ocupă locurile de frunte.

Ce TIPURI de sex urăsc femeile

Vacanța de Paște? ȚINUTE pe care să le iei cu tine

Iată ce scrie în BIBLIE despre preludiu și pozițiile sexuale. ”Să nu vă lipsiţi unul pe altul de…”

Khaleesi, de exemplu, ajunge pe locul  48, fiind mai popular decât nume tradiționale precum Jane, Lydia, și Anna.

Însă nu doar personajul a influențat în asemenea măsură alegerea părinților în ceea ce privește numele viitorului copil, ci și intrepreta mamei dragonilor, actrița Emilia Clarke. Astfel, se explică popularitatea numelui Emilia, care este prezentat pe listă la nr 63.

Însă personajul feminin interpretat formidabil de Emilia Clarke nu este singurul influencer din Westeros.

Popularitatea numelui Arya a crescut  la 1.135 copii cu acest nume în S.U.A. în 2013, după ce în 2012 erau  756 de copii cu acest nume și 387 în 2011.

În ceea ce privește numele de băieți, Tyrion Lanniser a influențat părinții din SUA astfel încât numele de Tyrion a crescut de la 11 în 2010, la 20 în 2012 și la 43 în 2013.

În mod cu totul surprinzător, numele Khaleesi a apărut pentru prima dată pe un certificat de naștere american în 2012, când au existat 21 de nou-născuți cu acest nume, crescând apoi  la 67 în 2013.

Cea mai frecventă GREȘEALĂ pe care o fac credincioşii în Biserică

Cum să prepari un DROB sănătos. Sfaturile NUTRIȚIONIȘTILOR

Cea mai bună PASCĂ cu mascarpone și ricotta

Chiar și personajele mai puțin îndrăgite din serial au influențat numele nou-născuților. Astfel, în SUA, au fost  5 nou-născuți numiți Theon în 2006 și apoi de trei ori mai mulți în 2013. În Anglia și Țara Galilor, 15 copii au fost numiți  Theon în 2012, după ce în 2011 fuseseră doar 4. Între noi fie vorba,  este de neînțeles de ce ar dori cineva să-și numească copilul după Theon Greyjoy !!!

Diagramele de mai jos ilustrează perfect cum efectul serialului Games of Thrones s-a extins dincolo de ecrane, în viața de zi cu zi, cel mai bun exemplu fiinf inexistența numelui Khaleesi până la apariția serialului și creșterea pe care acest nume a înregistrat-o ulterior.

Comentarii: