NUTRITIE SANATATE

Câte ouă prăjite poți mânca pe zi fără ca sănătatea să îți fie afectată

goodtoknow.co.uk

Câte ouă prăjite poți mânca pe zi fără ca sănătatea să îți fie afectată. Ouăle prăjite sunt un mic dejun delicios și nutritiv. Dar care este cantitatea exactă pe care o puteți consuma pe săptămână fără a vă afecta sănătatea? The Health Site răspunde la această întrebare.

Câte ouă prăjite poți mânca pe zi fără ca sănătatea să îți fie afectată

Potrivit nutriționiștilor, numărul optim de ouă prăjite este puțin mai mult de șase pe săptămână. Acest lucru înseamnă că o zi ar trebui să fie complet fără acest fel de mâncare. În restul celor șase zile, este permis să consumați un ou prăjit.

CITEȘTE ȘI: Când ouăle sunt un pericol pentru sănătate: Cum să NU le gătești

Dacă îți place să prepari omletă cu două sau trei ouă, atunci va trebui să reduci numărul de ouă în zilele următoare. De exemplu, dacă ai mâncat două ouă la micul dejun, mai ai doar patru pentru restul săptămânii.

De asemenea, trebuie să fii atent la adaosurile la omletă – șunca, cârnații sau sosurile grase reduc semnificativ beneficiile preparatului, adăugând exces de grăsime și sare. Consumul constant de astfel de gustări poate afecta ficatul, sistemul cardiovascular și tractul gastro-intestinal.

6 fapte interesante despre ouă

Proteina perfectă — un ou conține toți aminoacizii esențiali în proporția potrivită. Proteina sa este considerată un punct de referință în nutriție.

Gălbenușul de ou este o sursă de colină, o substanță importantă pentru funcționarea creierului, memorie și sistemul nervos.

Culoarea cojii nu contează — ouăle albe sau maro nu afectează gustul sau valoarea nutrițională. Este pur și simplu o trăsătură genetică a găinii.

Puneți 2 picături din acest ingredient în ouăle prăjite și vor fi mai gustoase ca niciodată.

Ouăle vă ajută să slăbiți — datorită conținutului ridicat de proteine, ele oferă o senzație de sațietate de lungă durată. Ouăle ne ajută să accelerăm metabolismul și, astfel, să creștem numărul de calorii arse pur și simplu în repaus.

În general, rata metabolică este determinată genetic, dar fiecare dintre noi o poate crește puțin prin simpla schimbare a obiceiurilor alimentare și prin adoptarea unui stil de viață mai activ. Ouăle sunt produsul care ajută cel mai rapid în acest sens, datorită conținutului ridicat de proteine. Faptul este că proteinele ajută la formarea țesutului muscular, iar organismul „consumă” mai multe calorii pentru a menține mușchii, arzând astfel mai multe calorii.

CITEȘTE ȘI: De ce să mănânci două ouă fierte pe zi dacă suferi de hipertensiune

Ouăle crude nu sunt întotdeauna mai sănătoase – tratamentul termic îmbunătățește absorbția proteinelor și reduce riscul de infecție cu salmonella.

Ouăle „îmbătrânesc” înainte chiar de a fi gătite – cu cât un ou stă mai mult în frigider, cu atât albușul devine mai subțire. Pentru a verifica prospețimea acestuia, scufundați-l în apă. Cele proaspete se scufundă, cele vechi plutesc.

Comentarii: