NUTRITIE SANATATE

Ce ar trebui să bei atunci când te dor rinichii

blog.naipocare.com

Ce ar trebui să bei atunci când te dor rinichii. Boala de rinichi este adesea însoțită de dureri severe. Medicul este cel care decide ce să bei pentru durerea de rinichi, dar există mai multe modalități de a ameliora starea înainte de vizita la spital.

De ce apare durerea de rinichi?

Funcția rinichilor este de a purifica sângele, de a elimina toxinele din organism. În diferite boli, acest organ pereche își poate pierde eficacitatea. În plus, boala poate fi însoțită de o durere puternică și ascuțită care amorțește literalmente întregul corp al unei persoane.

Cele mai frecvente boli de rinichi sunt:

  • pielonefrita – un proces inflamator acut sau cronic cu geneză infecțioasă a membranei exterioare a rinichilor și a canalelor lor pelviene;
  • urolitiază. Proces patologic de formare a pietrelor în rinichi, tractul urinar și vezica biliară. Este cauzat de tulburări metabolice, boli autoimune sau dobândite;
  • hidronefroza. Tulburare a ieșirii urinei în rinichi (rinichi);
  • colică renală. Sindrom provocat de una sau mai multe boli, în care pacientul simte cea mai puternică durere ascuțită în partea inferioară a spatelui și direct în rinichiul afectat.

CITEȘTE ȘI: Cum îți îmbolnăvești rinichii fără să îți dai seama: Obiceiurile nocive care îi afectează

Fiecare dintre aceste boli este periculoasă și necesită asistență medicală urgentă și spitalizare. Prin urmare, în cazul durerii în partea inferioară a spatelui, însoțită de afectarea diurezei (scurgerea urinei), creșterea temperaturii, greață bruscă, febră, este necesar să se apeleze la o ambulanță

. A face ceva pe cont propriu este foarte nerecomandat, poate agrava situația și poate duce la consecințe ireparabile. Dar există mai multe modalități sigure de ameliorare a stării pacientului.

Ce ar trebui să bei atunci când te dor rinichii?

Singurul lucru care poate fi recomandat la domiciliu pentru ameliorarea simptomelor este acela de a bea câteva înghițituri mici de apă înainte de vizita la medic. Ce să bei pentru durerile de rinichi în spital este strict controlat de un nefrolog sau de un medic generalist.

De obicei, pentru afecțiunile renale se folosește o terapie complexă, care include medicamente hormonale, analgezice, medicamente care ameliorează spasmele mușchilor netezi și antibiotice.

La domiciliu, dacă durerea devine insuportabilă, puteți lua un analgezic pe care l-ați luat deja. Asigurați-vă că notați ce medicament, cât și când (ora exactă) l-ați luat și dați aceste notițe medicului dumneavoastră.

Uneori, durerea de rinichi poate apărea în cazul cistitei cronice – o boală a vezicii urinare. Dacă, după ce v-ați consultat cu medicul dumneavoastră și ați primit consultații, există încă întrebări cu privire la ceea ce puteți bea, următoarele informații vă vor ajuta:

  • excludeți din alimentația dumneavoastră toate băuturile picante, ascuțite, acre și alcoolice;
  • beți compoturi ușoare de fructe, sucuri de fructe;
  • beți ceai de mușețel (o linguriță sau un pachet de frunze uscate la o cană de apă clocotită) pentru a curăța organismul de toxine.

Nu uitați că rinichilor nu le place frigul. Îmbrăcați-vă bine și purtați jachete sau paltoane lungi, acest lucru vă va proteja de boli care sunt mai ușor de prevenit decât de tratat.

Și dacă ai des dureri de rinichi, include merișoarele în dieta ta. Este ideal pentru a lupta împotriva microbilor patogeni care cauzează boli renale periculoase și procese inflamatorii. Pepenele roșu sau sucurile de pepene verde normalizează, de asemenea, funcția renală.

Dacă apare brusc o durere ascuțită în zona laterală, în partea inferioară a spatelui, în partea inferioară a coastelor, nu trebuie să întârziați, ci să chemați o ambulanță. Este posibil să aveți colică renală.

Nu trebuie luate analgezice: o criză de colică poate masca o patologie chirurgicală acută, cum ar fi apendicita sau pancreatita. Pentru a ameliora afecțiunea, stați timp de 10-15 minute într-o baie fierbinte, procedurile termice vor ameliora durerea pentru o vreme.

CITEȘTE ȘI: Planta medicinală care continuă să uimească lumea medicală. Protejează ficatul și rinichii, previne cancerul

Regimul corect de băutură

Una dintre condițiile pentru funcționarea normală a rinichilor este regimul corect de băutură. Este important să beți cel puțin 1-2 litri de apă curată pe zi, în special la persoanele predispuse la infecții și în prezența urolitiazei.

În cazul afectării severe a funcției renale, aportul de proteine trebuie limitat: rinichii afectați nu sunt capabili să elimine cantitatea necesară de produse de degradare a proteinelor, iar toxinele azotate se acumulează în sânge, potrivit actualno.com. Dar țineți cont de faptul că nu trebuie să renunțați complet la proteine; organismul va începe să obțină aminoacizii necesari din țesutul muscular.

Comentarii: