LIFESTYLE

Ce campion spune despre lupta cu pandemia că e ca un maraton! Lumea a aflat și de gestul său impresionant

Despre Tibi Ușeriu, lumea știe că este acel alergător nebun care se ia la întrecere cu natura și cu propriile-i limite, nicidecum cu un ralt rival. Ușeriu, ale cărui tinereți s-au desfășurat după un scenariu de film de Oscar – jaf armat, mafie, detenție în penitenciar de maximă siguranță în afară, reabilitare și realizare -, tocmai ce s-a întors, nu de foartă multă vreme, acasă, după ce a participat la Yukon Artic Ultra 2020.

Anul acesta, Ușeriu a terminat doar pe locul 2 cursa care este considerată cea mai dificilă din lume. A alergat pe o distanță de 490 de kilometri, prin pustietate la Cercul Polar, la temperaturi ce pot ajunge și la -50 de grade Celsius, acolo unde anul trecut i-au degerat degetele de la picioare și a abadonat un maraton pe care îl câștigase însă doi ani la rând.

Ei bine, Ușeriu nu avea cum să stea deoparte de urgia care s-a abătut asupra întregii Planete și își arată colții și la noi. Tibi Ușeriu a făcut rost de 1.000 de combinezoane și de 1.500 de mănuși chirurgicale pentru spitalele din Suceava.

Citește și: Marile secrete ale bărbaţilor: Lucrurile pe care le fac, dar nu le vor recunoaşte niciodată

”Putem fi cu toții eroi!”

Ajuns la Suceava, acolo unde situația este dramatică, Ușeriu este convins că niciun sacrificiu nu este prea mare în lupta crâncenă care se duce cu coronavirusul.

„E o cursă, un maraton. Cred că va dura ceva. Putem fi cu toții eroi. De la statul în casă până la a face ceva, cred că dacă trecem cu brio peste ceea ce se întâmplă în zilele noastre, o să fim toți eroi. Pentru mine, partea asta de carantină să știți că nu există. Eu am petrecut 10 ani în 7 metri pătrați! Mie, dacă îmi zic mâine autoritățile: Măi, Tibi, stai un an în baia ta și trece pandemia asta, eu mă duc și stau în baie fără nimic. Asta este omenirea în momentul ăsta. Avem nevoie de motivație ca să ne putem crește copiii, pe viitor, din ceea ce învățăm acum. Nu o să mai fie nimic la fel”, a spus maratonistul, la Digi FM.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii: