FRUMUSETE

Ce este mahmureala pielii? Motodele prin care scapi de petele mai închise la culoare de pe piele

Pielea noastră, cel mai mare organ, prin semne subtile, descrie adesea tot ceea ce nu merge bine în organism. Oamenii suferă de diverse probleme ale pielii, inclusiv de mahmureala pielii, cunoscută și sub numele de pigmentare post-inflamatorie.

Mahmureala cutanată

Mahmureala cutanată reprezintă apariția petelor întunecate sau a decolorării ca urmare a expunerii excesive la soare sau a utilizării anumitor produse sau chiar atunci când ați consumat cantități excesive de alcool în ziua precedentă. Utilizarea excesivă a produselor de machiaj ar putea provoca, de asemenea, mahmureală cutanată, lăsând unele părți ale pielii mai întunecate.

„Pentru a evita o mahmureală a pielii, este important să luați măsuri pentru a vă proteja pielea de daune și să folosiți produse de îngrijire a pielii adecvate tipului de piele și preocupărilor dumneavoastră”, a declarat Pooja Nagdev, aromaterapeut și cosmetolog, fondator al Inatur.

CITEȘTE ȘI: Leguma care, folosită ca mască de față, îți poate șterge câțiva ani de pe chip

Protejarea de soare

Pooja Nagdev a declarat pentru India Today că una dintre cele mai bune modalități de a evita mahmureala pielii este protejarea acesteia de soare. „Acest lucru înseamnă să purtați protecție solară cu cel puțin SPF 30 în fiecare zi, chiar și în zilele înnorate sau înnorate”, a spus Dr. Nagdev. SPF sau factorul de protecție solară este o măsură care arată cât de bine o cremă de protecție solară va proteja pielea de razele UVB. Razele UVB ale soarelui provoacă arsuri solare și bronzare și agravează producția de melanină pe piele, ceea ce duce la apariția petelor întunecate.

Atenție la anumite produse de îngrijire a pielii

Pentru a evita mahmureala pielii, Pooja Nagdev a sugerat să fiți atenți la utilizarea anumitor produse de îngrijire a pielii, cum ar fi acizii alfa-hidroxi (AHA) și acizii beta-hidroxi (BHA), care pot provoca iritații ale pielii și pot crește riscul de pigmentare.

„Dacă folosiți aceste tipuri de produse, este important să le folosiți în cantități mici și să urmați întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj. În plus, este o idee bună să testați produsele noi înainte de a le folosi pe toată fața pentru a vă asigura că nu vor provoca o reacție adversă la nivelul pielii dumneavoastră”, a mai spus ea.

Ea a adăugat că, pentru a evita inflamațiile, nu ar trebui să vă zgârâiați pielea sau să vă ciupiți de ea, deoarece ar putea duce la apariția petelor întunecate și a decolorării.

CITEȘTE ȘI: Scapă de cearcăne cu ajutorul albușului de ou: Ce alte efecte mai are asupra tenului

Rezistă tentației de a stoarce sau de a ciupi coșurile

„Dacă aveți o erupție cutanată, rezistați impulsului de a stoarce sau de a vă ciupi de coșuri, deoarece acest lucru poate duce la cicatrizare și hiperpigmentare post-inflamatorie. Pe lângă faptul că trebuie să vă protejați pielea de deteriorări și să folosiți produsele de îngrijire a pielii potrivite. Nu optați niciodată pentru produse de machiaj de slabă calitate și foarte pigmentate”, a spus ea.

Pentru a evita mahmureala pielii, cunoscută și sub numele de „flashback”, ar trebui să dormiți suficient și să vă mențineți corpul hidratat. „Dacă nu dormi suficient, pielea ta poate avea un aspect tern și obosit, în timp ce o dietă bogată în zahăr și alimente procesate poate duce la inflamații și erupții cutanate”, a spus Pooja Nagdev. Pentru ca pielea ta să arate cât mai bine, ea a sfătuit să combini mai multe măsuri preventive, printre care somnul de calitate, hidratarea și, mai ales, protecția solară.

Comentarii: