SANATATE

Ce să faci dacă capul căpușei rămâne în piele

Foto: Pinterest.com

Ce să faci dacă capul căpușei rămâne în piele. Lucrurile nu sunt întotdeauna atât de simple pe cât par, mai ales când vine vorba de îndepărtarea căpușelor. Acest parazit mic, dar enervant, poate provoca consecințe neplăcute dacă nu este îndepărtat corespunzător.

De ce este important să îndepărtați complet căpușa?

Atunci când capul căpușei rămâne, din el se formează un nou corp de căpușă, care începe să se umple din nou de sânge. Dacă capul nu se desprinde, este ca și cum nu ați fi îndepărtat nimic. Ea continuă să sugă sângele din corpul tău și în acest fel formează un nou corp, care continuă să se umfle ca un balon, dar din păcate – plin de sânge.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie și ce nu trebuie să faci atunci când ești mușcat de o căpușă

Ce riscuri există dacă rămâne capul căpușei?

După cum știm, căpușele sunt purtătoare de infecții, chiar și de boli mortale. Prin urmare, este necesar să le îndepărtați cât mai repede și mai eficient posibil pentru a preveni posibilele infecții.

Mulți oameni fac greșeala de a apuca corpul căpușei cu ceva și de a trage de el, și decid că au îndepărtat-o în acest fel și gata. Dar în astfel de cazuri capul căpușei rămâne și totul o ia de la început.

Cum să îndepărtezi corect căpușa?

Cel mai simplu și mai eficient mod de a îndepărta o căpușă este să aplici ulei pe căpușă și pe zona din jurul ei și, folosind o pensetă, să răsucești căpușa în sens invers acelor de ceasornic, fără să tragi, până când aceasta iese întreagă.

În cazul unei mușcături de căpușă, este esențial să îndepărtați complet parazitul pentru a reduce riscul de infecție și alte probleme.

CITEȘTE ȘI: Care sunt SIMPTOMELE bolilor contactate prin mușcătura de căpușă

Urmând metoda corectă de îndepărtare a căpușelor, vă puteți asigura sănătatea și liniștea sufletească. Nu uitați să fiți atenți și să urmați sfaturile de prevenire a mușcăturilor de căpușă, mai ales atunci când vă aflați în aer liber, recomandă actualno.com.

Comentarii: