NUTRITIE SANATATE

Supa fină, aromată, catifelată, perfectă pentru o masă savuroasă

Foto: Pinterest.com

Se prepară rapid iar gustul este divin! Supa este fină, aromată, catifelată, perfectă pentru o masă savuroasă și sățioasă!

Este foarte sănătoasa și ușor de preparat, considerată a fi o rețetă rapidă, cu ingrediente pe care le găsim cu ușurință în frigider.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună alegere pentru menținerea sănătății- supa de linte

Supa fină, aromată, catifelată, perfectă pentru o masă savuroasă

Ingrediente:

  • 1 căpățână de usturoi
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapă
  • 200 g cartofi
  • 4 felii de pâine
  • 50 g unt
  • 300 ml lapte
  • 100 g smântână
  • ½ legătură pătrunjel
  • 20 g sare
  • Puțin piper alb

Supa fină, aromată, catifelată, perfectă pentru o masă savuroasă

Mod de preparare:

Untul se pune la topit într-o tigaie pe flacără mică, usturoiul se curăță, apoi cățeii întregi se pun la călit în untul topit.

Morcovii, ceapa și cartofii se curăță, se spală, apoi morcovul se rade, ceapa se toacă mărunt, iar cartofii se taie cubulețe și se pun la călit peste usturoi.

După ce legumele sunt ușor călite, se adaugă 500 ml apă și se fierbe până când sunt gata.

Se adaugă miezul de pâine și laptele, se mai dă într-un clocot, apoi se mixează cu ajutorul unui blender vertical.

Se adaugă pătrunjelul tocat, se drege cu smântână și se condimentează după gust cu sare și piper.

Feliile de pâine le stropim cu puțin ulei de măsline și le lăsăm pentru 5-7 minute în cuptor să se prăjească, apoi le tăiem cubulețe și le adăugăm în supa de usturoi.

CITEȘTE ȘI: De ce bucătarii pricepuți pun cuburi de gheață în supă: Cum ajunge acest preparat sa fie mai gustos

Sfat practic: În cazul în care supa este prea groasă, aceasta poate fi diluată cu lapte fierbinte, iar în caz contrar, poate fi îngroșată cu fulgi de cartofi.

Comentarii: