NUTRITIE SANATATE

Uimitor: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă consumi supă de oase în fiecare zi

splendidtable.org

Uimitor: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă consumi supă de oase în fiecare zi. Supa de oase este bogată în nutrienți, cum ar fi minerale și aminoacizi, și conține, de asemenea, colagen, care este foarte important pentru corpul uman . Prin urmare, consumul său zilnic este excelent pentru prevenirea și tratamentul unui număr de boli.

Uimitor: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă consumi supă de oase în fiecare zi

Acest lichid se obține prin fierberea oaselor, mai ales cele de vită sau de pui. În plus, de obicei se adaugă diverse legume și ierburi aromatice. Dieteticianul autorizat Caroline Young a precizat că măduva osoasă furnizează minerale și electroliți precum magneziu, sodiu, fosfor, calciu și potasiu, care sunt necesare pentru a menține un organism sănătos.

CITEȘTE ȘI: Metoda inedită care te ajută să ai cele mai pufoase găluşte pentru supă. Trebuie neapărat să o încerci

O cană de supă conține aproximativ 120 de calorii, patru grame de carbohidrați, un gram de zahăr, nouă grame de proteine, 390 de miligrame de sodiu, un miligram de fier (ceea ce reprezintă șase la sută din aportul zilnic) și 25 la sută din aportul zilnic de vitamina A și 7 la sută din aportul zilnic de vitamina C.

Artrita

Supa de oase conține compuși antiinflamatori, cum ar fi colagenul, glutamina și glicina, care ajută la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni precum artrita .

Sănătatea oaselor

De asemenea, poate îmbunătăți sănătatea oaselor, deoarece conține calciu, magneziu și fosfor, care joacă, de asemenea, un rol cheie în densitatea și rezistența oaselor, ajutând la prevenirea unor afecțiuni precum osteoporoza.

Nutriționistul Young susține că fundația susține sănătatea articulațiilor.

„Supa de oase conține glucozamină, o componentă a cartilajului care a fost legată de îmbunătățirea sănătății articulațiilor. „Gelatina și colagenul din supa de oase pot fi benefice pentru sănătatea articulațiilor, deoarece ajută la menținerea integrității cartilajului și la reducerea durerii articulare ,” spune ea.

Sănătatea intestinală

În cele din urmă, această băutură susține sănătatea intestinală datorită aminoacizilor glutamină și glicină. Acești compuși ajută la întărirea mucoasei intestinale, reduc permeabilitatea intestinală și, astfel, împiedică substanțele nocive să pătrundă în sânge.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci, când pregătești ciorba sau supa: Greșelile care le transformă într-un preparat toxic

Dar, deși supa de oase oferă numeroase beneficii pentru sănătate, nu este sigură în cantități mari. „Principalul risc în cazul consumului zilnic de supă de oase este ingestia de metale grele toxice, cum ar fi plumbul și cadmiul. Cu toate acestea, cercetările arată că riscul asociat cu consumul unor astfel de metale este relativ minim în supa de oase cumpărată din magazin și cea făcută în casă ,” spune Young, potrivit actualno.com.

Comentarii: